Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
11.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Prince smrt

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 11.18

6 let, 6 mesecev

Prince pred smrtjo ni spal več kot šest dni

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Na dan prihaja vse več informacij o smrti Princea, ki je umrl pretekli četrtek.

Zakaj nas je v 58. letu zapustil eden največjih glasbenikov, še ni povsem znano. Obdukcijo so opravili v petek, a na toksikološke rezultate bo treba počakati še kak teden ali dva. Princeovo truplo so čez vikend kremirali (kot velevajo načela jehovovih prič - pokojne morajo kremirati v roku enega tedna po smrti) in se včeraj na žalni slovesnosti poslovili od glasbenika.

Pred smrtjo buden kar 154 ur

Hkrati pa na dan prihaja vse več informacij o dneh pred njegovo smrtjo. Javnost je izvedela, da se je Prince šest dni pred smrtjo predoziral s tabletami proti bolečinam, a policisti so tudi ovrgli namigovanja, da naj bi storil samomor. Zdaj se je oglasil njegov svak, ki pravi, da je bil Prince pred smrtjo buden kar 154 ur, kar je več kot šest dni, čeprav je jemal tablete proti bolečinam, ki naj bi hkrati delovale tudi uspavalno. Besede svaka so potrdili tudi detektivi.

Maurice Phillips, ki je poročen s Princeovo sestro Tyko Nelson, je dejal, da je pevca videl vikend pred smrtjo, ter da je še zadnje dni precej garal.

Vijoličasto slovo od Umetnika | Foto: Vijoličasto slovo od Umetnika

Oboževalci se še kar ne morejo posloviti. | Foto: Oboževalci se še kar ne morejo posloviti.

Je za smrt kriv zdravik, ki naj bi zakrivil smrt Michaela Jacksona?

Bližnji prijatelji medtem razkrivajo njegovo odvisnost od tablet proti bolečinam. Spomnimo, pevec je protibolečinske tablete jemal zaradi kolkov - že pred leti bi moral na nujno operacijo zamenjave kolka, a jo je zaradi prepričanj jehovovoih prič odklonil (med operacijo bi potreboval transfuzijo, jehovove priče pa verjamejo v čistost krvi). Prijatelji se bojijo, da mu je tablete predpisal "sumljiv" zdravnik, nekateri pa celo namigujejo, da ga je z njimi zalagal isti zdravnik, ki ga krivijo za smrt Michaela Jacksona, Conrad Murray.

Prince bi moral že leta 2005 na zamenjavo kolka, a je operacijo odklonil. Zato je bil odvisen od protibolečinskih tablet. | Foto: Prince bi moral že leta 2005 na zamenjavo kolka, a je operacijo odklonil. Zato je bil odvisen od protibolečinskih tablet.

Policija teh govoric noče komentirati. Murryja so leta 2011 spoznali za krivega uboja iz malomarnosti kralja popa in ga obsodili na štiri leta zapora, vendar pa so ga po dveh letih izpustili zaradi gneče v zaporih in zaradi vzornega vedenja.

Še več o Princeovi smrti:

Ne spreglejte