Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
4.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

1

Natisni članek

glasba The Biggest Loser Slovenija Planet TV Susan Boyle

Petek, 29. 9. 2017, 4.04

6 let, 6 mesecev

Prekmurko je glasbena založba odslovila, ker ima preveč kilogramov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

1

mikrofon, petje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Je za glasbeni uspeh pomemben le talent, in ne videz? Pevka in avtorica iz Velike Polane nima takšne izkušnje.

"Predstavnikom založbe je bila moja glasba resnično všeč, ko pa sem prišla na razgovor, je bilo vsega konec. Rekli so mi, da me ljudje, občinstvo tako debele preprosto ne bi sprejeli," se spominja Prekmurka, ena od tekmovalk v The Biggest Loser Slovenija, novem resničnostnem šovu, ki kmalu prihaja na Planet TV.

Tekmovalka iz Velike Polane je tako na lastni koži izkusila neusmiljenost glasbene industrije, v kateri talent ni dovolj. Ali pač? Doživeli smo tudi drugačne zgodbe.

Zaradi videza so se ji posmehovali, dokler ni začela peti

"Vem, kaj so si ljudje mislili, a zakaj bi to moralo biti pomembno, če znam peti? Saj ne gre za lepotno tekmovanje," je Škotinja Susan Boyle izjavila po tem, ko je leta 2009 s svojim petjem navdušila v resničnostnem šovu Britanija ima talent. S tem je ciljala na to, da občinstvo, ko je stopila na oder, zaradi njenega videza ni pričakovalo izjemnega nastopa, ki ga je potem uprizorila.

Boylova v šovu sicer ni zmagala, v finalu jo je premagala plesna skupina, kljub temu pa je dosegla neznanske uspehe. Njen debitantski album I Dreamed a Dream je obveljal za najbolj prodajan debitantski album vseh časov v Veliki Britaniji, do danes je izdala še pet albumov, skupaj pa je po vsem svetu prodala več kot 25 milijonov izvodov.

Pri moških je talent dovolj, pri ženskah ne

Mediji so njeno zgodbo označili za "zmago žensk določene starosti nad kultom mladosti, ki ženske v srednjih letih pogosto odpiše". Prav tako so številni izpostavili, da se je občinstvo na Paula Pottsa, zmagovalca prve sezone istega šova, odzvalo povsem drugače, čeprav tudi on ni ustrezal merilom postavnega moškega. "Družba od žensk pričakuje, da so nadarjene in ob tem tudi videti dobro, medtem ko za moške ni takšnih pričakovanj," je takrat zapisal časopis The Guardian.

oder | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prekmurka z začetka naše zgodbe se je zagato odločila rešiti drugače - prijavila se je v šov The Biggest Loser Slovenija, v katerem želi shujšati, nato pa nastopiti pred večtisočglavo množico in osupniti tako z glasom kot tudi stasom.

Spremljajte The Biggest Loser Slovenija tudi na Facebooku in Instagramu, pridružite se debati z uporabo ključne besede #BiggestLoserSLO.
Ne spreglejte