Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2013,
12.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Whitney Houston smrt obletnica

Nedelja, 10. 2. 2013, 12.05

7 let, 12 mesecev

Pred letom dni se je poslovila Whitney Houston

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Leto dni mineva, odkar je v Združenih državah Amerike umrla ena od najbolj prepoznavnih pevk našega časa Whitney Houston.

Ob smrti je bila Whitney Houston glede na Guinnessovo knjigo rekordov največkrat nagrajena ženska vseh časov. Na seznam njenih nagrad spadajo dva emmyja, šest grammyjev, 30 nagrad billboard in 22 ameriških glasbenih nagrad. Skupno je do leta 2010 prejela 415 nagrad in bila ena od najbolje prodajanih glasbenic. V svoji karieri je prodala 170 milijonov albumov, singlov in videospotov.

Whitney, ki ji je bila glasba položena v zibelko, se je rodila 9. avgusta 1963. Njena mama Cissy je bila v svojem času izjemno znana pevka soula, njena sorodnica je bila tudi velika zvezdnica Dionne Warwick in tako je majhna Whitney začela peti že v osnovni šoli. "Najprej mi je bilo nekoliko nerodno, a sem zares uživala. Petje je bilo poleg manekenstva v moji mladosti zelo pomembno. Veliko sem pela, tudi kot spremljevalni vokal za velika glasbena imena, kot sta Chaka Khan in Jermaine Jackson," je ob priložnosti o svojih mladih letih povedala pevka, ki je še zelo mlada dobila pogodbo za snemanje glasbe in njen prvi album jo je izstrelil med zvezde.

Whitney je imela kot večina zvezdnic, ki so v glasbenem poslu dolga leta, tudi precej razburkano zasebno življenje, kar naj bi jo po mnenju nekaterih pripeljalo do žalostnega konca. Bojevala se je z odvisnostjo od drog, alkohola in svojega moža Bobbyja Browna, ta jo je velikokrat fizično zlorabljal in kljub temu, da mu je povila hčerko Bobbi Kristine, je zveza vseskozi doživljala vzpone in padce. Whitney se je večkrat zdravila, nazadnje se je v program odvajanja od drog vpisala maja 2011, torej manj kot leto dni pred svojo smrtjo.

Whitney Houston, ki je še danes med največjimi imeni svetovne glasbe, so našli mrtvo v kopalnici 11. februarja 2012 na njenem domu na Beverly Hillsu v ZDA dan pred podelitvijo nagrad grammy. Vzrok smrti dolgo ni bil pojasnjen, šlo naj bi za mešanico težav s srcem, uživanja mamil in utopitve, njene pesmi, ob katerih so se zaljubljali številni, pa ostajajo žive.

Ne spreglejte