SiolNET. Trendi Glasba
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Potrjeno: na dunajsko Evrovizijo tudi Slovenija

4

termometer

Prihodnje leto bo izbor za pesem Evrovizije potekal v sosednji Avstriji, in sicer na Dunaju, kjer bo spektakel gostila aktualna zmagovalka Conchita Wurst, tam pa bodo tudi predstavniki Slovenije.

Medtem ko je bila udeležba Slovenije na letošnjem izboru za pesem Evrovizije v Köbenhavnu potrjena šele januarja, bo ugibanj tokrat nekoliko manj. RTV Slovenija je danes potrdila, da se bo Slovenija tekmovanja prihodnje leto udeležila, način izbora slovenske predstavnice ali predstavnika pa bodo sporočili v prihodnjih dneh.

Razlog za tako hitro odločitev je verjetno v relativno manjših stroških poti, saj bo letošnji izbor potekal na nekaj ur z avtom oddaljenem Dunaju, ni pa še znano, ali bodo svoje sodelovanje za prihodnje leto potrdile države, ki so se tekmovanju letos odpovedale.

Letos je izbor v Köbenhavnu namreč minil brez predstavnikov Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Andore, Bolgarije, Cipra, Češke, Luksemburga, Slovaške in Turčije, naša predstavnica Tinkara Kovač pa se je sicer uvrstila v finale, kjer pa je nato zasedla predzadnje mesto.

Dunaju je gostitev Evrovizije pripela Conchita Wurst, ki bo evrovizijsko karavano gostila v znameniti dunajski dvorani Stadthalle, je največji prireditveni prostor v Avstriji. Dunaj bo za organizacijo jubilejne 60. Evrovizije odštel 11,71 milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin