SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ponatis prvih dveh albumov Dan D

3

termometer

Danes se le malokdo lahko pohvali, da ima doma originalni izdaji prvih dveh albumov novomeških rockerjev.

V slabem letu bodo na glasbene police prišli kar štirje albumi novomeških rockerjev Dan D. Izdajama albumov Ure letenja za ekstravagantne ptice (27. 2. 2009) in Dan 202 (16. 11. 2009) bo 13. februarja sledil še ponatis njihovih prvih dveh albumov, Igra in Ko hodiš nad oblaki. Prvi je prvotno izšel leta 1997, drugi pa dve leti kasneje. Glasbeni uredniki, kritiki in glasbeniki so albuma odlično sprejeti, širša javnost pa je skupino odkrila celo desetletje kasneje, ko je skupina izdala svoj tretji album Katere barve je tvoj dan?, s katerega so tudi uspešnice, kot so Čas, Počasi, Roke in Voda. Tako se danes le redkokdo lahko pohvali, da ima zgoščenko ali vsaj kaseto prvih dveh razprodanih izdaj, ki sta vsebovali 23 skladb, med katerimi so seveda tudi Za naju punca, Bodi moja, V naravo, Help in Ko hodiš nad oblaki.

Dan D bodo oba ponatisa 13. februarja pospremili s posebnim nastopom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, kjer bodo nekatere skladbe odigrali prvič po mnogih letih, kar bo zagotovo nepozabno doživetje tako za vse, ki Dan D spremljajo že vrsto let, kot tudi za tiste, ki šele spoznavajo njihovo starejše ustvarjanje.

Da pa čakanje na 13. februar vseeno ne bo predolgo, bodo Dan D na svoji strani na Facebooku vsak dan v poslušanje dodali novo skladbo z obeh prihajajočih albumov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin