Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2011,
15.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kino Šiška

Četrtek, 7. 4. 2011, 15.50

6 let, 6 mesecev

Odlični Bonobo to nedeljo v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eden najboljših DJ-jev in najbolj vznemirljivih, a tudi najbolj poslušljivih predstavnikov chill downtempa, se bo 10. aprila v Kinu Šiški predstavil s celim bendom.

Bonobo, britanski DJ, producent in skladatelj, je v zadnjem desetletju postal eden najboljših predstavnikov tistega bolj nadžanrsko usmerjenega downtempa, na videz umirjene, a nadvse intenzivne glasbene zvrsti, ki je vse bolj priljubljena tako med ljubitelji elektronske glasbe kot tudi med tistimi, ki glasbo uživajo predvsem za pomiritev in "duhovne pobege". Bonobo pa ni samo mojster elektronskih zvočnih galaksij, prefinjenih beatov in vznemirljivih zvočnih vzorčkov. V njegovi glasbi, za katero sam pravi, da je zmes psihedeličnega jazza in hip hopa, je vedno prisotno tudi živo muziciranje. In tudi pri tem Bonobo ne ostaja zgolj pri običajnih instrumentih, ampak velikokrat posega tudi po tistih zelo eksotičnih, ki jih velikokrat povsem neopazno vtke hipnotično zvočno celoto.

Bonobo je do zdaj izdal štiri albume, izmed katerih je prav vsak izmed njih prav zvočni biser. Zadnji, ki nosi naslov Black Sands, je izšel pred dobrim letom. Poleg tega je izdal še 13 EP-jev oziroma maksi singlov. Njegovo glasbo za najavne špice uporabljajo številne velike televizije, med drugimi tudi BBC in Cartoon Network, njegove skladbe pa so uporabili tudi v nanizankah House in Californication, kot tudi v oglasu za citroën C4 picasso.

Bonobo se bo to nedeljo v ljubljanskem Kinu Šiška predstavil s pravim bendom, v katerem so bobnar Jack Baker, klaviaturist Ciaran O'Rourke, kitarist Ewan Wallace, pihalec Mike Lesirge in pevka Ruby Wood. Bonobo bo poleg DJ-jevskih veščin igral bas in vse mogoče klaviature. Čudovitega zlitja modernih elektronskih praks in virtuoznega živega igranja, kot tudi enkratnega nadžanrskega potovanja, v katerem ne bo manjkalo prefinjenih beatov, funk detonacij, cill pobegov, trip hop zadetosti, elektronske hipnotičnosti, jazzy raznovrstnosti, skoraj etno eksotike, sanjavega popa in še česa, nikakor ne gre zamuditi.

Ne spreglejte