Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
8.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 8.17

6 let, 7 mesecev

No Doubt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Push and Shove (2012)

Kalifornijska skupina No Doubt se je po dolgih letih premora znova združila in po 11 letih izdala svoj šesti album Push and Shove. Že pri prejšnjih albumih je bilo razvidno, da se skupina z leti spreminja, kar lepo kaže tudi počasen preskok iz ska punk žanra v bolj pop rock in reggae žanr. Nič drugače ni pri njihovem zadnjem ploščku Push and Shove, na katerega se je uvrstilo enajst skladb v ritmih popa, rocka in reggaeja.

Čeprav plošček ni nikakršen presežek, kar bi morda pričakovali glede na dejstvo, da si je skupina vzela kar nekaj časa za ustvarjanje, pa je album dokaj soliden izdelek. Skladbe, ki so se uvrstile na album, so izredno poslušljive, prav takšni pa so aranžmaji, ki morda ob večkratnem poslušanju rahlo spominjajo na njihov prejšnji plošček Rock Steady. Temu pa je zagotovo botrovalo tudi dejstvo, da so se No Doubt produciranje znova odločili predati v roke Marka Stenta.

Med omembe vrednimi pesmimi sta tako Settle Down in Push and Shove, ki ju preplavljajo tipični reggae ritmi, pri slednji pa je sodeloval tudi reggae pevec Buzy Signal. Nekaj posebnega pa je tudi skladba One More Summer, ki ponudi nekaj več kot recikliranje starega materiala. Spevna pesem poslušalca popelje nazaj v poletje, v čas, ko cveti ljubezen, ki se mora končati. Omembe vredni pa sta tudi romantična Easy in Gravity, obe pesmi pa albumu prineseta neko dodano vrednost, ki jo zagotovo cenijo vsi njihovi oboževalci. Čeprav album odlikujejo nekatere odlične pesmi, pa jih je kar nekaj takšnih, ki bi jih lahko uvrstili tudi na njihov prejšnji album. Ena takšnih je pesem Looking Hot, ki rahlo spominja na Hella Good.

Marsikdo bi namreč pričakoval, da bo skupina pa 11 letih premora zakorakala v novo obdobje, kot se je to na primer zgodilo v njihovih zasebnih življenjih, saj se je večina članov posvetila družinskemu življenju. V tem vidiku sicer plošček rahlo razočara, vendar pa so Gwen Stefani, Tony Kanal in Tom Dumont, ki so zaslužni za pisanje besedil, kljub temu ustvarili poslušljivo celoto, ki bo prav tako ali celo še bolj uspešna kot njihov zadnji izdelek Rock Steady.

Ne spreglejte