Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2016,
9.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Prince

Nedelja, 24. 4. 2016, 9.51

6 let, 6 mesecev

Najbližji so se od Princea poslovili na zasebni žalni slovesnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Od ameriškega legendarnega glasbenika Princea, ki je umrl v četrtek, so se bližnji poslovili v soboto na zasebni žalni slovesnosti. Glasbenika so po petkovi obdukciji upepelili. Kje bodo njegove ostanke na koncu pokopali, ne bodo razkrili, se mu pa bodo poklonili s koncertom.

"Princeu se je na čudoviti zasebni slovesnosti poklonila majhna skupina njegovih najbližjih – družina, prijatelji, njegovi glasbeniki –, da bi se od njega poslovila," je povedala tiskovna predstavnica umrlega glasbenika Anna Meacham. Med udeleženci na slovesnosti sta bila sestra glasbenika Tyka Nelson in basist Larry Graham. Slovesnost je potekala na glasbenikovem posestvu Paisley Park v Minnesoti, kjer so v četrtek tudi našli truplo 57-letnika.

Vzrok smrti ni znan. V petek so opravili obdukcijo, rezultati pa bi lahko bili znani šele čez štiri tedne. Do zdaj preiskovalci niso odkrili poškodb na telesu in znakov, da bi lahko šlo za samomor.

V medijih je zaokrožila vest, da je imel Prince teden dni pred smrtjo težave z zdravjem, zaradi česar je moralo njegovo zasebno letalo ob vračanju s koncerta v Atlanti zasilno pristati v Illinoisu. Tabloidni portal TMZ je sicer poročal, da naj bi bil zasilni pristanek posledica prevelikega odmerka sredstev proti bolečinam. Njegovi skrbniki trdijo, da je šlo za bolezen, podobno gripi.

 

Prince je bil nagrajen s sedmimi gammyji. | Foto: Prince je bil nagrajen s sedmimi gammyji.

 

Prodal več kot sto milijonov plošč                           

       

Prince je veljal za glasbenega genija in legendo t. i. novega funka. Pevec, avtor pesmi in tudi igralec je bil na glasbeni sceni pomembna osebnost skoraj 40 let. Prodal je več kot sto milijonov plošč.

Med njegovimi najbolj znanimi uspešnicami so Let's Go Crazy, When Doves Cry, Little Red Corvette, 1999, Kiss in Purple Rain.

Nagrajen je bil s sedmimi grammyji, dobil je tudi zlati globus in oskarja, leta 2004 pa je bil izbran v dvorano slavnih rock'n'rolla.

Ne spreglejte