Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
7.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 5. 2012, 7.45

7 let, 12 mesecev

Na odru bi najraje videli pokojnega Raya Charlesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po tem, ko je na glasbenem festivalu Coachelli 2012 Snoop Dogg prek holograma od mrtvih obudil Tupaca Shakurja, so sestavili seznam najbolj zaželenih hologramov že pokojnih glasbenikov.

Raziskava ameriške tiskovne agencije Reuters je pokazala, da bi oboževalci med pokojnimi glasbeniki na koncertnih odrih najraje videli ameriškega pevec jazza, soula in bluesa Raya Charlesa. legendarni pevec je svoj popoln uspeh doživel med letoma 1960 in 1980, in sicer z uspešnicami, kot so Georgia On My Mind, Hit The Road Jack Baby, Let Me Hold Your Hand, Mess Around, I Got A Woman, What'd I Say, Unchain My Heart, I Can't Stop Loving You, You Are My Sunshine in Crying Time.

Navdušenje nad holografskim koncertom je sprožil repar Snoop Dogg, ki je na glasbenem festivalu Coachelli 2012 obiskovalce presenetil z obujenjem Tupaca Shakurja, znanega po svojem umetniškem imenu 2pac.

Whitney Houston šele na osmem mestu, Jackson na enajstem

Drugo mesto lestvice najbolj zaželenih holografskih koncertov že pokojnih glasbenikov si delita country pevec Johnny Cash in kralj rock'n'rolla Elvis Presley. Na četrto in peto mesto sta se skupaj uvrstila glasbeni legendi John Lennon in Frank Sinatra. Sledita pa jima legenda reggae glasbe Bob Marley in afroameriški pevec popularne glasbe James Brown.

Med top desetimi glasbeniki, na osmem mestu, se je, znašla tudi nedavno preminula pevka Whitney Houston. Če smo bili nad njeno visoko uvrstitvijo nekoliko pozitivno presenečeni, pa smo bili z uvrstitvijo kralja popa Michaela Jacksona morda nekoliko razočarani. Leta 2009 umrli legendarni glasbenik je zasedel šele 11. mesto. Ameriška pevka je tako prehitela tudi glasbenika Georgea Harrisona in Jimija Hendrixa, ki sta na lestvici zasedla deveto in deseto mesto.

Med dvajseterico najbolj zaželenih hologramov so se tako uvrstila še nekatera druga slavna glasbena imena, kot so Janis Joplin (13. mesto), Miles Davis (17. mesto) in Kurt Cobain (18. mesto).

Ne spreglejte