SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na 31. festivalu MMS zmaga Jazz stationa

3

termometer

Na letošnjem 31. popevkarskem festivalu Melodije morja in sonca v portoroškem Avditoriju je zmagala še neuveljavljena zasedba Jazz station s skladbo Delam, kar se ne sme.

Drugo mesto je zasedla Petra Pečovnik s skladbo Še živim, tretje pa Janez Bončina Benč s skladbo Sol, poper in sanje.

O zmagovalcu odločili glasovi žirije Po končanem glasovanju, svoje glasove so prispevali poslušalci šestih radijskih postaj, gledalci festivala v portoroškem Avditoriju, strokovna žirija in telefonski glasovi, sta se na vrhu izenačili Petra Pečovnik s skladbo Še živim in Jazz station s skladbo Delam, kar se ne sme.

Ker po pravilniku festivala v primeru izenačenega števila točk na vrhu odločajo glasovi strokovne žirije, je postala zmagovalka zasedba Jazz station. Pevka Petra Polak je po razglasitvi rezultatov povedala, da zmage niso pričakovali, so pa zadovoljni, da so zmagali v tako hudi konkurenci.

"Jazz se vrača" "Delam kar ne sem nas vse skupaj identificira," je o zmagovalni skladbi povedala Petra Polak. Poudarila je, da jo je pozitivno presenetila kakovost štirinajstih skladb, ki so sodelovale na festivalu, in pohvalila strokovno žirijo, ki je več točk namenila mlajšim, še neuveljavljenim izvajalcem.

"Jazz se vrača," pa so presenetljivo zmago komentirali ostali člani zasedbe, ki sodelujejo od leta 2006, druži pa jih ljubezen do jazza. Skladba Delam, kar se ne sme je prejela tudi nagradi strokovne žirije za najboljšo glasbo in najboljše besedilo.

Žirija nagradila Benča, Jahna in Arhovo Nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo je prejel Janez Bončina Benč s skladbo Sol, poper in sanje, nagrado za najbolj obetavnega izvajalca pa Matija Jahn s skladbo Le ti. Nagrado za najboljši glasbeni stil je prejela pevka Majda Arh, ki je na festivalu odpela skladbo Ne govori mi.

Izmed več kot sto popevk, kolikor se jih je prijavilo na javni razpis, je strokovna komisija, v kateri so sedeli Andrej Katoli, Andrea Flego in Adi Smolar, izbrala 14 finalistov. V soboto zvečer so nastopili Stereotipi, Matija Jahn, Roberto Buljevič, The Maff, Sons, Jazz Station, Katja M., Majda Arh, Peter Januš, Andrej Ikica, Aleksandra Cavnik, Janez Bončina Benč, Voyage in Petra Pečovnik.

Video posnetek letošnje zmagovalne popevke:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin