SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Moveknowledgement – See

2

termometer

Peti album zasedbe Moveknowledgement se še vedno ne zna odlepiti od nalezljivih kitarskih melodij, ki so zaznamovale album Pump Down!!!, le da se tokrat vendarle bolj spogledujejo z elektroniko.

Če se je članom skupine Moveknowledgement med snemanjem prejšnjega albuma zdelo, da ustvarjajo elektroniko, dobili pa smo poskočen rock album, bi zdaj lahko rekli, da se jim je vendarle uspelo približali elektronskim željam, a morda bolj kot po zvoku po strukturi skladb.

V osmih skladbah, ki so nekoliko manj kompaktne kot na albumu Pump Down!!!, za katerega se je zdelo, da ima vsaka skladba na njem pop potencial, precej bolj svobodno odplujejo, kar je razvidno tudi pri njihovi dolžini, ki je radijem milo rečeno neprijazna.

Distopično potovanje, kot so ga poimenovali v skupini, prinaša tako precej bolj odtujen občutek, ki se odraža tudi v N'tokovih besedilih, ki kljub občasnemu nizanju asociacij odražajo tesnobo sodobnosti, ki jo krepi kitarska psihadelija v ozadju.

A to ne pomeni, da se Moveknowledgement spuščajo v nestrukturirano "bluzenje", temveč s pomočjo ritma in refrenskih izbruhov v osmih skladbah naslikajo svet, kot ga vidijo, in če ste že kdaj prebrali kaj izpod tipkovnice njihovega pevca, boste občutje ujeli toliko hitreje.

Ker album ne vabi ravno k izbiranju favoritov, naj omenimo samo nekoliko bolj melodični skladbi Born in the Past, ki skozi relativno nežne ritme spremlja N'Tokov tok zavesti, ter Mood Swings, ki se z jamrajočim refrenom zavleče globoko v možgane. See morda ponuja nekoliko manj točk vstopa kot prejšnji album, a ko boste enkrat na potovanju, se vam ne bo ljubilo izstopiti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin