Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 9. 2014,
10.11

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Modrijani Blaž Švab vstopnice koncert

Četrtek, 25. 9. 2014, 10.11

1 leto, 7 mesecev

"Modrijani smo tako znani, da moramo delati pošteno"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že od avgusta se vleče zgodba o vstopnicah za Noč Modrijanov, ki so pošle v nekaj minutah, potem pa so se znašle v spletnih oglasih, v katerih jih prodajajo za vrtoglave cene.

Vstopnice za letošnjo Noč Modrijanov, ki bo čez slab mesec v celjski dvorani Zlatorog, so bile razprodane v nekaj minutah, na spletnih oglasnih straneh pa se je takoj zatem pojavilo na desetine oglasov (pre)prodajalcev vstopnic. Cene se gibljejo od 30 do 60 evrov, rekorder pa je za vstopnico zahteval kar 100 evrov – čeprav je bila osnovna cena vstopnice 20 evrov.

Sumi, da gre za preprodajo vstopnic oziroma da so mnogi vstopnice kupili z namenom, da bi jih pozneje prodali po višji ceni, so se izkazali za resnične, so za oddajo Zvezde Danes potrdili na finančni upravi. "Preverjamo oglase na spletnih straneh, kjer ponujajo določeno število vstopnic. Ugotovili smo, da gre v nekaterih primerih za sum dela na črno," so pojasnili, na vprašanje, ali preiskujejo tudi samo glasbeno skupino, pa niso želeli odgovoriti.

Pevec Modrijanov: Podobno se dogaja vsako leto Blaž Švab, pevec skupine Modrijani, je medtem v oddaji Zvezde Danes dejal, da preiskava ni usmerjena nanje, še več, pristojne službe so sami opozorili na preprodajo vstopnic, saj se podobno dogaja vsako leto pred njihovim tradicionalnim koncertom. "Nas pa to žalosti, saj je Noč Modrijanov lepa zgodba, za katero smo garali leta in leta, in škoda je, da se zdaj toliko govori le o vstopnicah," je dejal Švab.

Razgovoril se je tudi o še eni nezakoniti praksi na glasbeni sceni, plačevanju na roke, ki je pri nekaterih organizatorjih glasbenih dogodkov postalo stalnica. "Davčne službe so zelo pametne in praksa je, da sami kličejo glasbenike in sprašujejo, ali bi jim lahko prišli igrat recimo na praznovanje abrahama ali poroko, plačali pa bi jih na roke. Nekateri ansambli so se ujeli v to past," je Švab pojasnil taktiko davčnih uradnikov za lovljenje tistih, ki jih ne moti plačilo brez računa.

Preveč znani, da bi goljufali? Sam zatrjuje, da Modrijani že od nekdaj delajo pošteno in transparentno, ne nazadnje so vedno na očeh javnosti in tako zelo prepoznavni, da si tega ne morejo privoščiti. "Tako je tudi prav, saj si vsi želimo živeti v urejeni državi. Mi od vsake prodane vstopnice odvedemo davek, plačamo službo, ki jih prodaja, in tudi avtorske agencije, za te reči gre ena tretjina denarja. Preostali dve tretjini pokrijeta organizacijo, program, vso potrebno tehniko in podobno," pravi Švab, ki nam je sicer že pred časom dejal, da je njihova Noč Modrijanov glede na organizacijske stroške "skoraj neprofiten dogodek". Več lahko preberete na spodnji povezavi:

Ne spreglejte