Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 11. 2013,
7.58

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

MTV EMA Miley Cyrus

Ponedeljek, 11. 11. 2013, 7.58

5 let, 5 mesecev

Miley Cyrus na odru kadila travo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sinoči so v Amsterdamu podelili evropske MTV-nagrade, tisto za najboljši video je ob koncu večera domov odnesla Miley Cyrus, ki si je na odru ob tej priložnosti prižgala travo.

Podelitev nagrad je letos povezoval Redfoo iz dvojca LMFAO, ki se je kaj kmalu po uvodnem pozdravu slekel do spodnjic. Nekoliko bolj so bile oblečene celo spremljevalne plesalke Robina Thicka, ki so tokrat poplesavale v spodnjem perilu, a prebarvane s srebrno barvo. V srebrno se je odela tudi Iggy Azalea, ki je nastopila ob Thicku, a škandala, kakršnega sta Robin Thicke in Miley Cyrus uprizorila na ameriški podelitvi nagrad, ni bilo.

Nagrado za najboljšo skladbo je domov odnesel Bruno Mars, in sicer za skladbo Locked Out of Heaven, za najboljše pop izvajalce pa je bila nagrajena fantovska skupina One Direction.

Najboljša izvajalka je za leto 2013 postala Katy Perry, najboljši izvajalec pa Justin Bieber. Nagrado za najboljši nastop v živo je prejela Beyonce, gledalci pa so za najboljša nova izvajalca razglasili raperja Macklemore & Ryan Lewis. Nagrado za najboljše rock izvajalce so prejeli Green Day, za najboljšo alternativno skupino pa 30 Seconds to Mars Jareda Leta. Najboljši hip hop izvajalec je še vedno Eminem, nagrado za najboljšega izvajalca elektronske glasbe pa je prejel Avicii.

Na evropskih MTV-nagradah so podelili tudi nekaj nagrad, ki niso povezane zgolj z glasbo, saj so za glasbenika z najboljšim videzom razglasili Harryja Stylesa iz One Direction, nagrado za najboljšega izvajalca iz nabora, ki ga je sestavil MTV, pa je dobil Austin Mahone. Najboljši glasbeniki na svetovni turneji so Linkin Park, najboljša izvajalka neangleško govorečega sveta pa je kitajska pevka in igralka Chris Lee. Nagrado za največ oboževalcev so dobili Tokio Hotel.

Najprestižnejšo nagrado večera je ob koncu prejela Miley Cyrus, saj so glasovalci za najboljši video izbrali Miley Cyrus in video za skladbo Wrecking Ball. Če sta bila njena nastopa na podelitvi nagrad precej umirjena, pa je pevka nase opozorila ob prevzemu nagrade, ko si je prižgala džoint.

Med lokalnimi glasbeniki je letos nagrado Best Adria Act za glasbenike s področja bivše Jugoslavije prejel bosanski raper Frenkie.

Ne spreglejte