Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 4. 2012,
13.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 27. 4. 2012, 13.12

7 let, 12 mesecev

Martin Solveig in vitezi plesne glasbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gospodarsko razstavišče se je včeraj šibilo pod težo elektronske pojedine. Predjed je postregel dvojec Yolanda Be Cool, glavna jed in poslastica pa je bila v rokah Francoza Martina Solveiga.

V organizaciji skupine Black Pony je na četrtkov večer Gospodarsko razstavišče obiskal francoski vitez umetnosti, igralec, teniški navdušenec, zmedeni ljubezenski guru ter producent Madonninega novega hita Give Me All Your Luvin' Martin Solveig. Plesni dogodek si je tokrat nadel ime Red Spring Party. Red (x-mas) Party, prva v liniji zabav Red Party, je konec prazničnega decembra v Stožicah gostila superzvezdnika Davida Guetto ter njegovega glasbenega varovanca Afrojacka, to poletje pa se na slovenske odre v okviru Red Summer Partyja vrača eden in edini Tiësto. Slovenski elektronski navdušenci bodo lahko potešili svojo plesno slo tudi v prihodnje. Uvod v plesno noč je bil v znamenju gramofonskega spopada Angela Anxa ter Tima Urbanyje. Slovenska stratega zadnja leta upravičujeta vlogo vodilnih točajev elektronskih napitkov v Sloveniji. Za njima se je slovenski publiki predstavila avstralska retro naveza Yolanda Ne Cool. Sylvester Martinez aka Andrew Stanley in Johnson "Durango Slim" Peterson sta svetovno publiko osvojila z uspešnico We no speak americano. Njun včerajšnji nastop je bil suvereno dovršen. Udarnemu dvojcu je sledil premierni nastop tandema Vanillaz, ki so v družbi pevke Hannah Mancini na dogodku posneli premierni videospot, nato pa je oder zavzel odbiti glasbeni menedžer Lafaille, katerega mimika je od časa do časa spomnila na legendarnega francoskega "žandarja" Louisa de Funèsa. Okoli druge ure ponoči se mu je pridružil Martin Solveig, ki je svoj nastop sklenil okoli pol četrte ure, dogodek pa je do bridkega konca pripeljal regionalni heroj Gramophonedzia.

Hišni strateg delil dubstep bombe

Ni skrivnost, da si je Martin Solveig zvezdo na svetovnem elektronskem nebu zagotovil s house uspešnicami Hello, Ready 2 Go, Big in Japan, Boys & Girls, Cabo Parano, Rejection, Jealousy, Something Better, Madan, Rocking Music in Everybody. Nekatere pesmi je strateg v trši obliki postregel tudi včeraj, vse prisebne in prisotne pa je presenetil predvsem z občasnim izletom v dubstep vode. Francoz naj bi bil dobesedno zaljubljen v wob wob vibracije, dubstep je v enem izmed intervjujev celo primerjal z orgazmom. Tudi sicer je Solveigov včerajšnji nastop bolj spominjal na nastop belgijskega dvojca Soulwax, katerih domena je eksperimentalna elektronika začinjena z vložki alternativnega rocka. Navdušenci hišnih ritmov so si lahko še enkrat več obrisali pod nosom.

Od organizatorjev smo izvedeli, da je bil zveznik ni imel nikakršnih zvezdniških zahtev. V Slovenijo ni priletel z zasebnim letalom, skupaj z menedžerjem Laffailom sta pila najboljšo slovensko penino ter bivala v enem izmed priljubljenih ljubljanskih hotelov. Solveig je bil s svojim nastopom izredno zadovoljen, slovenske publike pa kar ni mogel prehvaliti. Njegovim oboževalcem lahko povemo še to, da je svoj nastop na hrvaškem festivalu Umagination odpovedal, saj se odpravlja v Los Angeles na podelitev MTV nagrad. Na ušesa nam je prišla tudi informacija, da glasbenik obožuje svojo 90-letno babico, zaljubljen je v snemanje visokoproračunskih videospotov, od katerih ni nobene koristi, a užitki vsakič odtehtajo denarni vložek.

Ubijanje slovenske elektronske scene

Pogled na prireditveni prostor je bil včeraj okoli polnoči dokaj klavrn, saj je bil napol prazen. Do nastopa Solveiga se je sicer nekoliko napolnil, vendar pa primerjava z nekaterimi podobnimi elektronskimi dogodki, kjer se je ljudi dobesedno trlo, ni bila na mestu. Za Red Spring Party je bilo po uradnih podatki prodanih 3.800 kart, kar zajema tudi karte za Dance Republic Open Air, ki bi se moral zgoditi 22. junija, vendar omenjenega dogodka ne bo, saj sta se organizatorja Black Pony in Dance Republic odločila povezati Dance Republic Open Air in Red Summer Party. Vstopnice za Dance Republic so veljavne tako za Red Spring kot za prihajajoči Red Summer Party.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je bilo za dogodek Playboy White Invasion, ki se je na Gospodarskem razstavišču zgodil 30. marca prodanih 800 kart, kar 2.800 pa so organizatorji podelili brezplačno. Zaradi tovrstnega "talanja" se je ustavila prodaja kart tako za Red Spring Party kot tudi za majski dogodek Electronic Carnival, kjer se bo slovenski publiki predstavil Sander van Doorn. "Gre za ubijanje slovenske elektronske scene," je dejal eden izmed sodelujočih pri včerajšnjem projektu. Dejstvo je, da se je v obdobju dveh mesecev zgostilo preveč tovrstnih dogodkov, prišlo je do nasičenosti, publika se je prenajedla. En dogodek na mesec bi zadostil potrebam slovenskih elektronskih navijačev, organizatorji pa ne bi imeli nikakršnega razloga za metanje polen pod noge.

Ne spreglejte