Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2015,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Evrovizija Maraaya

Ponedeljek, 25. 5. 2015, 11.16

8 let

Maraaya presenečena nad glasovi držav, ki nas do zdaj niso opazile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Duo Maraaya, ki nas je na letošnji Evroviziji popeljal do 14. mesta, je zadovoljen s svojim nastopom, nekoliko manj pa z uvrstitvijo.

Duo Maraaya, ki ga sestavljata Marjetka in Aleš Vovk - Raay, je po nastopu na sobotnem finalu Evrovizije na Dunaju že prispel v Ljubljano. Marjetka in Raay sta na novinarski konferenci povedala, da sta s svojim nastopom in pesmijo zadovoljna. Nekoliko manj jima je všeč mesto, na katerem sta pristala, saj sta pričakovala uvrstitev med prvih pet. A zdaj, ko sta zadevo prespala, priznavata, da je tudi 14. mesto super. Glasove dobila od nepričakovanih držav Marjetko so najbolj presenetili in razveselili glasovi iz držav, ki nas prej nikoli niso opazile. Če bi glasovala tudi Hrvaška, ki Sloveniji ponavadi dodeli veliko točk, bi bila uvrstitev po njunem mnenju še višja.

Točke smo poleg po tiho pričakovanih črnogorskih (4 točke), srbskih (5) in makedonskih (8) dobili še od Fincev (1), Islandcev (2), Izraelcev (6), Latvijcev (3), Litovcev (4), Norvežanov (1), Poljakov (1), Azerbajdžancev (3) in letošnjih zmagovalcev Švedov (1).

V polfinalu smo bili peti! Slovenija je bila v polfinalu peta, 12 točk je med drugim prejela od Azerbajdžana, zato so bila tudi pričakovanja v finalu tako velika. Dobro so kazale tudi stavnice, posledično pa je bilo začetno razočaranje para ob sicer solidnem 14. mestu precejšnje. V projekt sta vložila pol leta dela Marjetka je ob uvrstitvi na 14. mesto dejala, da so pomembne predvsem nove izkušnje. Projekt je zanju trajal slabega pol leta, vanj pa sta vložila vse moči. Veliko dela sta vložila tudi v samo promocijo Slovenije, ki sta jo na Dunaju poskušala čim bolje predstaviti predvsem tistim, ki o njej vedo bolj malo.

Maraayo na Evroviziji spremljalo 30 odstotkov Slovencev Po dveh letih se tako evrovizijska karavana prihodnje leto spet seli na Švedsko. Švedski predstavnik Mans Zelmerlöw je po njunem mnenju prepričal predvsem z izvirnim nastopom, dobro pa je bila narejena tudi pesem.

Urednik razvedrilnega programa Televizije Slovenija Mario Galunič je še pojasnil, da si je nastop Maraaye ogledalo 600 tisoč Slovenk in Slovencev oziroma 30 odstotkov državljanov, česar že dolgo niso dosegli. Slovenska pesem uspešna na svetovnih glasbenih lestvicah Raay je dodal, da je Slovenija osma najuspešnejša država na evropskih glasbenih lestvicah. Med top 50 so se po njegovih podatkih uvrstili v Nemčiji, včeraj zjutraj so bili celo osmi na Švedskem, dobro pa kotirajo tudi na Nizozemskem, Finskem, v Grčiji in na Poljskem.

Ne spreglejte