Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2011,
8.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 13. 5. 2011, 8.02

7 let, 12 mesecev

Maja Keuc: "V nastop sem zlila svoje srce in vso strast"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maja Keuc je s svojim vrhunskim glasom ter odličnim in samozavestnim nastopom očarala Evropo in poskrbela, da se je Slovenija s skladbo No one po štirih letih znova uvrstila v finale Evrovizije.

Maja sproščeno na novinarski konferenci

Maja je na novinarski konferenci po uvrstitvi v finale na vprašanje, kaj se je dogajalo v zeleni sobi v prvih trenutkih po razglasitvi, da je finalistka, odgovorila: "Urša (Vlašič) me je ob razglasitvi podrla in takrat sem samo pomislila: 'Ojoj upam da zdajle ne kažem spodnjih hlačk.'"

Majin izjemen uspeh in ponovno uvrstitev Slovenije v finale Eurosonga pa je komentirala tudi Alenka Gotar, ki je leta 2007 zastopala barve Slovenije v finalu: "Maji sem pred Emo zaželela in ji položila na srce, da naj bo moja naslednica, po Emi pa sem ves čas vedela, da bo v finalu. Vesela sem zanjo, navdušena nad njo in ji iz vsega srca iskreno privoščim, ker je izjemna pevka in krasna punca ter ji čestitam. Zdaj pa v top pet! Navijam zanjo in za njeno ekipo!"

Maja se je sinoči po uvrstitvi v finale udeležila žrebanja vrstnega reda nastopa v sobotnem sklepnem spektaklu in žreb ji je bil naklonjen, saj sta bili ob žrebanju v igri le še številki 7 in 20. Maja je s srečno roko izžrebala dvajsetico, kar je najbolj razveselilo avtorico besedila pesmi No One Uršo Vlašič, saj naj bi si občinstvo nastopajoče v zadnjem delu tekmovanja bolje zapomnilo, s tem pa so možnosti za glasove večje. Finalni evrovizijski spektakel naj bi si ogledalo okoli 125 milijonov gledalcev.

Slovenijo spet zamenjali s Slovaško

Da pa ima Evropa še vedno težave z zamenjevanjem Slovenije in Slovaške, dokazuje dejstvo, da so na teletekstu nemške radiotelevizije napačno objavili, da sta se v finale namesto Maje Keuc uvrstili slovaški predstavnici TWiiNS s pesmijo I'm Still Alive. Napako so pozneje popravili.

Ne spreglejte