SiolNET. Trendi Glasba
1,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Magnifico in Sestre v novi sezoni srbske TV-uspešnice

1,49

termometer

Sestre
Foto: Mediaspeed

Magnifico ima te dni polne roke dela, pripravlja se na svoj tradicionalni božični koncert, ob tem pa pripravlja tudi glasbo za novo sezono TV-serije Sence nad Balkanom.

Serija Sence nad Balkanom je konec lanskega in v začetku letošnjega leta k TV-zaslonom prikovala gledalce v skorajda vseh nekdanjih jugoslovanskih republikah (predvajali je niso le na Hrvaškem), navdušila je tudi Slovence, ki so jo spremljali na Planet TV.

Sence nad Balkanom serija Trendi Hrvat v kontroverzni vlogi: Vzeti sem moral neplačan dopust

Sence pa niso navdušile le z izjemno produkcijo in napeto zgodbo, temveč tudi z glasbeno podlago. Avtor naslovne skladbe Divna in celotne glasbene teme, ki teče skozi serijo, je slovenski glasbenik Magnifico, ki z igralcem, režiserjem in producentom serije Draganom Bjelogrlićem sodeluje tudi v drugi sezoni.

V novi sezoni bodo nastopile tudi Sestre

"Tako kot je druga sezona neko logično nadaljevanje prve sezone, je podobno tudi v glasbi," je pojasnil Magnifico. "Naslovna tema je ostala ista, bo pa znotraj sezone nekaj novosti. Med drugim tudi s Sestrami, ki so pravzaprav ena osrednjih glasbenih tem nove sezone."

Sestre so Miha Kavčič - Michelle, Damjan Levec - Emperatrizz in Tomaž Mihelič - Marlenna. Sestre so Miha Kavčič - Michelle, Damjan Levec - Emperatrizz in Tomaž Mihelič - Marlenna. Foto: Mediaspeed

Da se bodo v novi sezoni Senc pojavile Sestre, nam je med snemanjem prizorov v Piranu povedal tudi Bjelogrlić. "Sestre bodo nastopale kot artistke v nočnem klubu, kjer bodo upodobile Kraljevino SHS," je takrat pojasnil.

Tako so novo sezono Senc nad Balkanom snemali v Piranu:

Bojan Navojec, Dragan Bjelogrlić Trendi V Sloveniji snemajo novo sezono TV-uspešnice #foto

Magnifico je sicer z Bjelogrlićem sodeloval že pri seriji in filmu Montevideo, Bog te je videl ter filmskem nadaljevanju Montevideo, se vidimo!. Skladba Pukni zoro, ki je nastala v tem obdobju, je v Srbiji že ponarodela, med drugim je bila to himna srbske nogometne reprezentance na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Magnifico Trendi "Nisem se ukvarjal s tem, da bo pesem v Srbiji postala na pol himna" #intervju

Magnifico se sicer te dni s polno paro pripravlja na svoj tradicionalni božični koncert, ki bo tudi letos v ljubljanski dvorani Stožice.

"Vidim, da imajo ljudje radi tradicionalne datume, da že vnaprej vedo, da jih na ta dan čaka nekaj lepega in dobrega. Zato se bomo tudi letos potrudili, da bo tako," je pred koncertom, ki bo 25. decembra, povedal glasbenik, ki ob tem že razmišlja tudi o novem albumu. "Z novim albumom se bomo zares začeli ukvarjati spomladi, potem pa videli, kako naprej," je povedal.

Preberite še:

Dragan Bjelogrlić Trendi Bjelogrlić: Magnifico je v Srbiji precej večja zvezda, kot si misli #intervju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin