Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2011,
9.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 22. 4. 2011, 9.37

6 let, 6 mesecev

Lombardo s singlom Trenutek breztežnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zelo uspešni skladbi Zavrtela sva svet skupina Lombardo v širni svet pošilja nov singel Trenutek breztežnosti.

Na radijske postaje prihaja skladba Trenutek breztežnosti, sveža in sončna skladba skupine Lombardo, ki govori o čarobnem trenutku, ko se ustavi čas, izgineta prihodnost in preteklost in obstaja le tu in zdaj.

Zvočno sliko skozi skladbo počasi gradijo kitare, ki se prepletajo z vokalno linijo, v refrenih pa se zvočni spekter zapolni do popolnosti in se tako s preplastenimi spremljevalnimi vokali prelije v bogato zvočno teksturo, ki objema čutni glavni vokal.

Skladbo je napisal pevec skupine Nejc Lombardo, pod aranžma se podpisuje David Stritar, produkcijo pa so zaupali Blažu Hribarju iz 585 Studios.

Skupino Lombardo sestavljajo Nejc Lombardo (vokal), Vladimir Zelić (kitara), Tilen Lah (bobni), Alex Mladenov (bas) in Aljaž Bernik (klaviature).

Zgodba Lombardo se je začela pisati v letu 2004, ko je želja po ustvarjanju glasbe zbližala dva popolnoma različna svetova in spoprijateljila dva, ki sta od takrat v glasbenem smislu nerazdružljiva, kitarista in vokalista današnje skupine Lombardo. Nejc in Vlado nista premišljevala dolgo in kmalu sta ustanovila svoj prvi bend. Nekaj priredb, nekaj avtorskih skladb in številne pohvale so fante gnale naprej po brzicah glasbenih voda. Kljub temu da je začetno zasedbo tok časa nekajkrat pretresel, sta ključna akterja vztrajala na skupni poti. Leta 2008 je Nejc v samostojnem projektu po svoje vrtel svet in uspešnico Zavrtela sva svet dolgo obdržal v samem vrhu priljubljenosti.

Dve leti pozneje pa je želja po ustvarjanju v bendu ponovno vzniknila in nastala je skupina Lombardo v današnji postavi. Fantje pomladanske dneve preživljajo na vajah in v studiu, saj počasi pripravljajo material za album, ki naj bi izšel spomladi naslednje leto, a jih boste te sončne dni kljub temu lahko ujeli tudi na kakšnem odru.

Ne spreglejte