Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2010,
9.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 11. 2010, 9.41

6 let, 6 mesecev

Lily Allen spet kritična do glasbenih kolegic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mlada angleška pevka z umetniškim imenom Eliza Doolitle je zadnja v vrsti pevskih kolegic, do katerih je kritična Lily Allen.

Dvaindvajsetletna Eliza je širši britanski javnosti postala znana minulo poletje, ko je postala priljubljena njena skladba z naslovom Pack up. Zaradi optimističnih ritmov, ki spremljajo Elizine skladbe in izstopajočega angleškega naglasa, jo marsikdo primerja z Lily Allen.

Lily se je na vse skupaj odzvala posmehljivo, saj je na svojem Twitter profilu med drugim zapisala: "Eliza Doolitle se mi smili, zdi se, da ima že dosti primerjanja z mano."

Na primerjave se je Eliza sicer odzvala presenečeno, saj je mnenja, da imata z Lily Allen skupno le prepevanje v značilnem angleškem naglasu. Lily pravi, da bi se primerjavam lahko izognila, »če bi se le malo bolj poglobila v svoje umetniško delo, šla v drugo smer kot jaz.«

Eliza Doolittle - Pack up

Eliza, za katero so mnogi sicer mnenja, da poseduje precej boljše vokalne sposobnosti od glasbene kolegice, se na Lilyino provokacijo ni odzvala. Verjetno se je držala načela 'pametnejši odneha', saj je Lily znana po tem, da se z ostalimi zvezdnicami spušča v medijsko podkrepljene besedne dvoboje.

"Draga Cheryl, jaz za posluh vsaj ne rabim računalnika!"

Leta 2007 je Lily izdala svoj prvi album, kjer je tudi pesem z naslovom Cheryl Tweedy(dekliško ime Cheryl Cole). Cheryl je pesem z njenim imenom sprva laskala, ko pa ji je novinar pojasnil, da skladba ni ravno slavospev, je malce užaljeno komentirala, da je imela Lily v času nastanka pesmi najbrž slab dan oziroma menstruacijo. Kasneje je dodala še, da je Lily "chick with a di**", oziroma dekle s penisom.

Lily ji ni ostala dolžna, saj ji je prek svoje internetne strani sporočila: "Morda nisem tako lepa kot ti, a vsaj pišem svojo glasbo, katero pojem brez pomoči računalnikov. Verjetno te slačenje na odru in poroka z bogatim nogometašem zelo izpolnjuje, tvoja mama mora biti zelo ponosna nate. Kuz** neumna.!"

Na začetku letošnjega leta naj bi spor zgladili, vendar ostajata v hladnih odnosih.

"Katy Perry je moja ameriška kopija."

Katy Perry se je pred nekaj leti, na začetku svoje kariere, v intervjuju pošalila, da je debelejša različica Amy Winehouse in vitkejša Lily Allen. To se Lily ni zdelo pretirano duhovito, saj je Katy zabrusila nazaj:

"Ona je moja ameriška kopija. Sploh ne vem, kaj je želela povedati s to primerjavo. Niti ne piše svojih pesmi, niti ne prihaja iz Anglije. Naj raje utihne."

"Madonna je precenjena!"

Na Lilyine pogoste pikre pripombe navajeno javnost je vseeno presenetilo, ko se je pevka spotaknila ob tako imenovano kraljico kraljico popa.

"Vprašali so me, kdo izmed svetovno znanih glasbenikov se mi zdi najbolj precenjen. Takšni se mi zdijo tisti, ki prodajo veliko plošč zaradi svoje pojave, ne zaradi glasbe. Madonna spada v to kategorijo, saj dvomim, da njene plošče kdo kupuje zato, ker se mu zdijo res kvalitetne."

"Victoria je smešna."

"Prav nasmejim se, ko zagledam Victorio Beckham na kakšni naslovnici. Mislim si, nič ne promoviraš, denarja ne potrebuješ, torej si res samo želiš biti slavna. Ne predstavljam si, kako se lahko vse v življenju nekoga vrti okoli slave," je svoje mnenje o ženi dolgo najbolj zaželenega nogometaša podala Lily.

"Pussycat Dolls slabo vplivajo na otroke."

Lily ni oboževalka zapeljivih deklet iz ameriške zasedbe Pussycat dolls.

"Resnično me motijo, saj menim, da zelo slabo vplivajo na majhne deklice. Preveč so suhe, preveč se slačijo, govorijo ne kaj dosti, poleg tega pa promovirajo šovinizem in so videti kot barske plesalke."

Ne spreglejte