Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 14.32

8 let

Liam Bailey – Please Love Me

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Simpatični Britanec Liam Bailey nas je tokrat navdušil s pesmijo Please Love, ki naznanja izid njegovega prvega albuma Out of the Shadows.

Liam Bailey, ki prihaja iz Nottinghama, sicer ni neznanec glasbenih odrov, saj pri svojih 29 letih velja za izkušenega glasbenika, kljub temu pa bo šele letos izdal svoj prvenec z naslovom Out of the Shadows, pri katerem sodeluje tudi priznani glasbeni producent Salaam Remi, ki je glasbo ustvarjal tudi s pokojno Amy Winehouse. Na prihajajoči album Out of the Shadows se je uvrstil tudi Baileyjev zadnji singel Please Love Me, videospot zanj pa si lahko ogledate spodaj.

Največkrat ga primerjajo z Amy Winehouse

Čeprav je Liam Bailey na britanski glasbeni sceni že kar uveljavljen, pa je o njegovem otroštvu in o tem, kako se je začel pravzaprav ukvarjati z glasbo, znanega zelo malo. Njegov glasbeni slog mnogi primerjajo z Amy Winehouse in ga označujejo kot za njeno moško različico. Liam Bailey, ki ga zagotovo navdušujejo soul, blues in reggae, pa je za neko britansko revijo razkril, da je na svetu pet albumov, brez katerih si ne predstavlja le tega. Poleg kompilacije Lee Scratch Perry so tu še albumi legendarnega Marvina Gaya z naslovom What's Going On, Boba Marleyja in skupine The Wailers, skupine Rolling Stones z naslovom Exile On Main Street in Milesa Davisa Bitches Brew.

Omenjeni glasbeniki pa so vplivali tudi na njegov glasbeni slog, kar je lepo pokazal tudi, ko je leta 2010 pod založbo Lioness, ki jo je sicer ustanovila prav Amy Winehouse, izdal dva razširjena albuma. Prvega z naslovom 2am Rough Tracks in drugega z naslovom So Down, Cold. Istoimensko pesem lahko slišite spodaj.

Sodeloval tudi z dvojcem Chase & Status in pevko Delilah

Njegov talent pa je opazil tudi britanski elektronski dvojec Chase & Status, ki sta z njim posnela skladbo z naslovom Blind Faith, ki je postala takoj priljubljena, saj je debitirala na petem mestu lestvice britanskih singlov. Bailey pa je z dvojcem nastopil tudi letos junija na festivalu Download, sodeloval pa je tudi z obetavno pevko Delilah, ki je konec julija izdala svoj prvi album From the Roots Up. Bailey in Liam sta skupaj posnela pesem Breathe, videospot za omenjeno pesem pa si lahko ogledate spodaj.

Ne spreglejte