Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 4. 2021,
15.44

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

1

Natisni članek

Ronnie Wood

Ponedeljek, 26. 4. 2021, 15.44

2 leti, 11 mesecev

Legendarni kitarist The Rolling Stones je med karanteno zmagal v še eni bitki z rakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

1

Ronnie Wood | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ron Wood, 73-letni kitarist in basist svetovno poznane glasbene skupine The Rolling Stones, je razkril, da se je med karanteno že drugič bojeval z rakom.

"Vse, kar lahko naredim, je to, da ostanem pozitiven, močan in da se borim. Preostalo je v rokah višje sile," pravi priljubljeni kitarist Ron Wood, ki je do leta 2016 pokadil 25–30 cigaret na dan. Leta 2017 je zbolel za pljučnim rakom in takrat je svojim bližnjim sporočil, da je čas, da se poslovi. Potreboval je peturno operacijo, v kateri so mu odstranili del pljuč, leta 2018 pa je javnosti sporočil, da je popolnoma ozdravel. Letos se je z rakom spopadel drugič, tokrat z drobnoceličnim tipom, redko obliko bolezni, kjer se rakave celice pod mikroskopom pojavljajo v drugačni velikosti in obliki.

Ron Wood med koncertom s skupino The Rolling Stones | Foto: Reuters Ron Wood med koncertom s skupino The Rolling Stones Foto: Reuters

Pri okrevanju mu je pomagala strast do slikanja

Avgusta lani je glasbenik predstavil razstavo svojih del, letos pa izdaja podpisane odtise svojega dela Potrditev I (Affirmation I) z besedami: "Ko poskrbim zase, lahko dosežem karkoli." Njegovo delo je na prodaj z namenom, da se financira dobrodelno gibanje "Turn Up For Recovery", ki temelji na vzdržnosti. Ustanovila ga je Melia McEnery, žena Erica Claptona, svetovne glasbene legende, ki je priznala, da jo je Ronova prijaznost zelo ganila.

Legendarni kitarist se navdušuje nad slikanjem. | Foto: Reuters Legendarni kitarist se navdušuje nad slikanjem. Foto: Reuters

Njegov navdih so žena Sally in njuni hčerki

"Ves čas bi jih slikal, če bi le mogel. Neverjetno je že samo biti z njimi in jih opazovati," priznava Wood. Slikanje njegove 43-letne žene Sally Humphreys in njunih otrok mu je pomagalo zbrati moči v najtežjih trenutkih.

"Dvojčici sta moj blagoslov. Gracie je po svoji naravi, postavi in načinu sedenja kot moja mama, ki se je reinkarnirala. Alice teče in se ukvarja z atletskimi veščinami, Grace pa samo sedi tam in opazuje dogajanje," še dodaja glasbena zvezda.

Ron Wood z ženo Sally Humphreys | Foto: Reuters Ron Wood z ženo Sally Humphreys Foto: Reuters

Leta 2009 je zbral moč in se poslovil od pijače in drog

Priljubljeni kitarist je razkril, da je svojo odvisnost premagal šele takrat, ko je to naredil zase, ne za druge ljudi. "Nekoč sem to počel zato, ker so drugi pravili, da moram. Dokazal sem jim, da lahko, nato pa nadaljeval," priznava.

Hvaležen, da je dobil še eno priložnost

Priljubljeni glasbenik pravi, da še zmeraj dela kot nekoč, vendar zdaj ve, kaj počne. "Še vedno sem nor in še vedno sem vse noči pokonci. Moja energija pride po polnoči," pravi Wood, ki je prepričan, da je po ponovnem boju proti raku dobil novo priložnost. "Vsak se bojuje na svoj način, živi svoje življenje in preživi. Vsak dan sem hvaležen za drugo priložnost," še dodaja glasbenik, navaja The Sun.

 

Preberite tudi:

Ronnie Wood in Sally Humphreys
Trendi Kitaristu Rolling Stonesov operirali raka na pljučih
Trendi Ronnie Wood: To je moja žena, ne hči!
Ne spreglejte