Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 10. 2017,
10.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek

Četrtek, 12. 10. 2017, 10.31

6 let, 6 mesecev

Legendarna skupina Plavi orkestar se vrača v Ljubljano

Oglasno sporočilo

Govorice so se izkazale za resnične. Največja koncertna atrakcija na območju nekdanje skupne države, skupina Plavi orkestar, se na veliko veselje številnih oboževalcev vrača v Slovenijo.

Fotogalerija
1 / 4

V okviru velike regijske turneje Everblue so po spektaklih v Sarajevu in Beogradu, kjer so v plavo ekstazo spravili več kot sto tisoč obiskovalcev, napovedali  dva nova datuma, in sicer: 

- 15. 2. v Ljubljani v Areni Stožice in

- 17. 2. v Zagrebu v Domu sportova.

Vstopnice za "plavomanijo” dobite na Petrolu in vseh prodajnih mestih Eventima. Zagotovite si jih pravi čas!

Nazadnje so "Plavci" v Ljubljani nastopili februarja 2010, ko so v rekordnem času dvakrat razprodali Halo Tivoli in povzročili pravo "plavomanijo". Plavi orkestar ni le bend, ki je dobra tri desetletja zaznamoval z odlično glasbo, ampak bi skupini lahko rekli fenomen, ki je globoko zasidran v slovensko glasbeno pop kulturo. Ker zaradi preteklih uspehov uživajo v vsesplošni priljubljenosti, bi jih lahko brez težav označili za ljudski bend. Številne uspešnice, kot so Od rodjendana do rodjendana, Suada, Bolje biti pijan nego star, Ako su to samo bile lažiSava tiho teče, Goodbye teens, Kaja, Odlazim in druge, so poskrbele, da se fenomen kultne skupine, ki je doživela že več glasbenih vrhuncev, nadaljuje tudi v današnjem času.

Plavi Orkestar | Foto: Harun Muminović Klix Foto: Harun Muminović Klix

Kritiki skupino štejejo za enega največjih kulturnih fenomenov 80. in 90. let, ki je še dandanes blizu tako starejšim kot mlajšim generacijam poslušalcev.

Plavci so do zdaj izdali osem albumov, ki so se skupaj prodali v nakladi več kot pet milijonov izvodov, svet pa večkrat obkrožili s turnejami z že več kot 2.500 koncerti. Vstopnice za "plavomanijo" bodo na voljo od ponedeljka, 16. oktobra 2017, na Petrolu in vseh prodajnih mestih Eventima. Zagotovite si jih pravi čas!

Ne spreglejte