Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 3. 2010,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 3. 2010, 10.34

8 let

LadyBird o skladbi Pridi, dala ti bom cvet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
LadyBird govori o nastajanju a cappella priredbe slovite popevke Pridi, dala ti bom cvet in o snemanju videospota za to pesem.

Odlična pevka Barbara Mratinkovič, ki nastopa pod imenom LadyBird, govori o ideji in nastajanju a cappella različice stare slovenske popevke Pridi, dala ti bom cvet. Razkriva pa tudi nekaj zanimivosti s snemanja videospota priredbe skladbe Mojmirja Sepeta in Dušana Velkaverha.

Idejo o priredbi popevke Pridi, dala ti bom cvet je pevki pred približno letom dni predstavil producent Aldo Ivančič. Čeprav ji je bilo takrat pisanje aranžmajev še neznanka, pa ji je bila zamisel, da skupaj priredita pesem s tako čutnim besedilom in uglasbitvijo, kot jo ima popevka Pridi, dala ti bom cvet, zelo všeč in v izziv.

"Sprva sem se ukvarjala predvsem z vprašanjem, kako pesem interpretirati. Podobno originalu? Ali naj vendarle skušam pesmi ustvariti drugačno energijo? Med prebiranjem besedila se mi je v mislih vedno pojavljalo hrepeneče dekle, ki poje svoji neizpolnjeni ljubezni – včasih nežno, polno upanja, včasih žalostno in včasih celo obsesivno. Tako sem se po zapisani osnovni ideji aranžmaja odločila, da svojemu doživljanju pesmi sledim tudi pri interpretaciji. S tem pa sem se pravzaprav prepustila ustvarjalnemu procesu, ki je seveda zahteval svoj čas, vendar pa je ravno čas navkljub mnogo dvomom in vprašanjem vračal tisto najpomembnejše – nova spoznanja. In prav zaradi novih spoznanj se ta zgodba (lahko) nadaljuje," je o nastajanju skladbe povedala mlada in nadarjena slovenska glasbenica LadyBird.

O snemanju videospota Pridi, dala ti bom cvet

Za to pesem so posneli tudi atraktiven videospot, ki ga je režiral Neven Korda.

LadyBird je z njim sodelovala že pred leti v njegovem projektu Stranska veja 3: jazzktakel Žalibog.

Na podlagi teh izkušenj se je odločila, da z njim posname tudi svoj nov videospot.

"Njegova ideja, da posnamemo videospot v stilu sedemdesetih, me je navdušila."

"Glavne iztočnice videa so Bowiejeva izraznost obraza na njegovem albumu Heroes, spreminjanje podob in podvajanje izvajalke zaradi njenih različnih barv vokala."

"Da smo video posneli tako kot smo želeli, pa je poskrbela odlična in sproščena ekipa," je o snemanju videa povedala LadyBird.

LadyBird – Pridi, dala ti bom cvet

vokal, aranžma: LadyBird glasbena produkcija: Aldo Ivančič režiser: Neven Korda producent videospota: Črt Lipovšek direktor fotografije: Matjaž Mrak ličenje: Tea Skupek pričeska: Planet Mars by Flamur styling: LadyBird asistent: Tibor Glušič avtor glasbe: Mojmir Sepe avtor besedila: Dušan Velkaverh založil in izdal: Strojmusic

Ne spreglejte