Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 5. 2008,
14.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ocenili smo

Nedelja, 4. 5. 2008, 14.20

6 let, 6 mesecev

Kylie Minogue

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
X (2007)

TIP: Krasen pop album, ki pa je za današnje pop enoumje čisto preveč pester in slogovno barvit.

Avstralska pevka Kylie Minogue je ena najbolj atraktivnih pop zvezdnic zadnjih dveh desetletji. Iz »naivne« najstniške štanc pop zvezde se je prelevila v vsestransko pop izvajalko in prvorazredno koncertno atrakcijo. Bistven obrat pa je naredila čisto na koncu leta 2001, ko je objavila v marsičem še do danes nepresežen killerski plesni electro pop dance album Fever. Dve leti kasneje je v podobnem duhu, čeravno z manj hiti, objavila še zelo dober album Body Language in si tako zagotovila dovolj materiala za novo podobo svojih že itak spektakularnih nastopov. Leta 2005 je pevka izvedela, da ima raka na dojki, ki ga je uspešno premagala.

Mediji so se precej bolj podrobno ukvarjali z njeno boleznijo, kot pa z njenim povratkom na glasbeno sceno, in tudi to je eden izmed razlogov, da je njen novi album X izzvenel precej v prazno. Po drugi strani pa je Kylie s X nekako hotela potrditi uspeh albuma Fever na zanjo vedno neugodnem ameriškem trgu, kjer jo kljub vsem njenim naporom in hitu Can't Get You Out Of My Head komaj poznajo.

X je odličen pop album, na katerem je Kylie sodelovala s kopico velikih producentov in skladateljev. Na njem pevka na eni strani nadaljuje s precej eklektično zvenečim dance popom, polnim spektakularne elektronke, odličnih plesnih beatov ter tudi sijajnih melodij in aranžmajskih posegov. Njene nove skladbe zvenijo prijetno in lahkotno, čeravno jim ne manjka nadvse urbanega in ne ravno vsakdanjega groova, ki je mestoma zvočno naravnost spektakularen. Na drugi strani pa se je Kylie spomnila tudi tistega vedrega in čistega popa, s katerim je navduševala v obdobju, ki je segalo od časa, ko je zapustila producentski team Stock, Aitken & Waterman ter vse do albuma Fever.

X je v vseh pogledih zelo barvit, nadvse moderen, atraktiven ter produkcijsko zelo drzen in dodelan album. Kylie se ne njem sprehaja od ultra-modernega orto-electra, brejki dance popa, pa vse do pravovernega popa, balad in neo-disca. Vsekakor vam ob X ne bo dolgčas, če imate vsaj malo radi sredinski pop. Da pa plošča ni tako uspešna, kot je bilo pričakovati, ni kriva pevka oziroma njena ekipa, ampak prej vsesplošna klima, ki vlada na današnji pop sceni, ki ne prenese preveč inovativnosti na kupu. In ravno slednje na tej plošči ne manjka, čeravno je vse skupaj narejeno v zelo vedrem in nadvse poslušljivem beatu.

Skratka, X je album, ki ga boste lahko poslušali tudi čez leto ali dve. In ravno ta trajnejša vrednost pa je tisto, po čemer se ta plošča že na daleč loči od velike večine današnjih komercialnih pop izdelkov.

Ne spreglejte