Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
10.55

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kino Šiška

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 10.55

8 let, 3 mesece

Kričeči vokali in telepatska komunikacija glasbenikov v Kino Šiška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Kino Šiška nadaljujejo s glasbenim ciklom Indekš. V oktobru bodo nastopili irski mladci Girl Band, newyorška zasedba Zs in pevka brazilskega rodu Dillon.

Intenzivni koncerti s kričečim glasom Koncerti irskih mladcev, ki bodo v Kino Šiška nastopili 5. oktobra, so glasni, intenzivni in energični, s kričečim vokalom. Štiričlanski noise rock bend, ki trenutno pripravlja svoj prvenec, dva singla so že izdali pri založbi Any Other City Records, se je združil konec leta 2011. Na glasbenike so vplivali bendi, kot so Bad Brains, Swell Maps, James Chance and the Contortions, Neu, The Birthday Party, Ben Frost in veliko minimal techna.

Telepatska komunikacija glasbenikov na odru Newyorška zasedba Zs deluje od leta 2000. Njihovo glasbo opredeljujejo kot no-wave, brutal-prog, in post-minimalist, sami pa se predvsem merijo na glasbo, ki spodbuja fizične in psihične omejitve izvajalca in poslušalca.

In kako to dosegajo? "Z izkoriščanjem razširjenih tehnik igranja, edinstvene sinteze instrumentov in skorajda telepatske komunikacije," so zapisali v Kino Šiška, kjer jih bodo gostili 7. oktobra.

Novo življenje glasbenice V nizu indekšnih večerov bo nastopila tudi berlinska pevka brazilskega rodu Dillon. Njen počen glas, ki zaznamuje uspešnico Thirteen Thirtyfive in novi album The Unknown, bo v Katedrali Kino Šiška mogoče slišati 10. oktobra.

S svojim glasom in albumom This Silence Kills, ki je pred tremi leti izšel pri založbi BPitch Control, je Berlinčanka osvojila glasbene novinarje in kritike. Album je bil dovolj prijeten in poslušljiv, da si je pridobil sloves pop albuma s kantavtorsko predanostjo, in dovolj resen, da so ga vzeli za umetniški projekt.

Izdaji sta sledili dva razprodani turneji in udeležba na številnih festivalih po vsem svetu. Življenje na poti in gostovanje na različnih odrih je bilo za Dillon nekaj povsem novega.

Ne spreglejte