Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 14.56

8 let

Koncertni vrhunci leta: Chemical Brothers, Sting, Elton John

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V letošnjem letu bodo našo malo državo obiskale velike glabene zvezde. V ljubljanskih Stožicah bosta nastopila Chemical Brothers in Sting, v Izoli pa bodo gostili Eltona Johna.

Chemical Brothers, Sting in Elton John so tri velika imena, ki bodo letos nastopila v Sloveniji. Novica o prvih dveh je sveža, pričakujejo jih 3. oziroma 10. junija v Stožicah. Medtem pa gredo vstopnice za Eltona Johna, ki bo 2. julija gostoval v Izoli, za med. Kot četrtega bi lahko dodali Mobyja, ki naj bi v Ljubljano prišel na festival Mars. "Kemična brata", Ed Simons in Tom Rowland, že leta slovita kot najbolj inovativna predstavnika in izvajalca elektronske plesne glasbe, oklicali so ju za guruja žanra big beat electronic dance. Potem ko sta lani izdala novo ploščo "Further", se bosta marca podala na krajšo turnejo po Avstraliji, poleti sta vabljena na najprestižnejše festivale v Evropi.

Ljubljana ju bo gostila 3. junija v Stožicah, vstopnice so že v prodaji. Njun šov, sestavljen iz elektronske glasbe z izrazitimi basi in spektakularnih video projekcij, ki ustvarjajo psihedelične podobe nad obiskovalci, bo enkratno doživetje, ki ga ne velja zamuditi, trdijo v agenciji Simple Events. Gostovanje pripravljajo s podjetjem Barley Arts iz Milana, ki ima kot eden vodilnih koncertnih organizatorjev v Italiji za seboj številne koncerte.

Če ne s Chemical Brothers, pa bo nova dvorana v Stožicah, ki sta jo koncertno krstila Leonard Cohen in Joe Cocker, Slovenijo zarisala na zemljevid svetovnih glasbenikov s Stingom, napovedanim za 10. junij. Angleškega glasbenika s pravim imenom Gordon Matthew Thomas Sumner ni potrebno posebej predstavljati. Konec 70. in v začetku 80. let je kot frontman zasedbe The Police ustvaril skladbe, kot so "Every Breath You Take", "Roxanne" in "Message in a Bottle", nato se je podal na samostojno pot. Svoje največje uspešnice je lani izvajal na turneji ob spremljavi simfoničnega orkestra.

Njegov koncert najavlja spletna stran vstopnice.com, predprodaja se še ni začela. Po podatkih iste strani pa je danes stekla predprodaja za Richarda Melvilla Halla, znanega pod umetniškim imenom Moby, ki bo v Ljubljano prišel v okviru festivala Mars. Več podrobnosti o koncertu še ni znanih.

Za Eltona Johna, ki bo s skupino 2. julija nastopil na mestnem stadionu v Izoli, vlada veliko zanimanje. Dve cenovni kategoriji - sektor pred odrom in tribuna - sta po dobrem mesecu dni od začetka prodaje vstopnic skorajda razprodani, so sporočili iz agencije Simple Events, ki bdi nad organizacijo. Z njegovimi zastopniki se bodo zato skušali dogovoriti o povečanju dogovorjene kapacitete za obiskovalce.

Ne spreglejte