Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 11. 2014,
14.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 7. 11. 2014, 14.46

7 let, 12 mesecev

Kletno skladišče, ki bo že drugič poskrbelo za pestro glasbeno dogajanje (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pokukali smo v klet, ki se bo konec novembra preoblikovala v prostor za glasbene sladokusce, hrepeneče po nečem drugačnem. S svojo drugo izdajo v Ljubljano prihaja Kurzschluss.

Organizator šesttedenskega dogajanja je tudi letos poskrbel za to, da bomo lahko priljubljen izraz "underground scena" od konca novembra pa do prestopa v novo leto v zvezi s prihajajočimi koncerti uporabljali kar dobesedno.

Kurzschluss je svoje mesto v Ljubljani namreč našel kar v kleti, natančneje v skladiščnih prostorih poslovne stavbe Slovenijalesa, kjer se je tako domači kot tuji javnosti s sicer nekoliko bolj časovno nasičenim programom kot letos predstavil že na koncu leta 2013.

Ko se kletno skladišče preobrazi v nočni klub Slab mesec dni pred odprtjem, ki bo 28. novembra, smo se podali v omenjen "underground" prostor, še preden je ta doživel popolno preobrazbo. Bili smo priča zametkom kluba, ki bo vsak konec tedna v glasbenem naročju zazibal do 1200 ljudi.

Prednost lokacije kluba, ki bo v skladu s pop-up konceptom že po mesecu dni zabrisal vse fizične sledi, da se je na tem mestu dogajal svojevrsten glasbeni program, je med drugim tudi dostopnost. Ne glede na to, da je zelo blizu strogemu centru Ljubljane, se namreč lahko pohvali s tem, da bo dobro poskrbljeno tudi za tiste, ki bi se na katerega izmed koncertov radi pripeljali z osebnim avtomobilom ali pa ob koncu večera varen prevoz domov poiskali s taksijem.

Kot prednost za obiskovalce večernega dogajanja pa izpostavljajo tudi sistem za brezgotovinsko plačevanje, s katerim bodo obiskovalcem omogočili preglednost nad potrošnjo v klubu, saj bodo lahko porabljen znesek, ki so ga predhodno naložili na posebno brezstično kartico, hkrati spremljali tudi prek mobilne aplikacije.

Pester mesec za glasbene sladokusce Organizator se je od rumeno-črne kombinacije barv, ki je dogodek zaznamovala v prvi izdaji, z drugo izdajo podal v neonske barve, v soju katerih bo zasijalo več kot 20 mednarodno nagrajenih glasbenih ustvarjalcev, skupin in DJ-jev. Med njimi je predstavnik organizatorja Jaka Gornik izpostavil kultno skupino Laibach, svetovno znanega DJ-ja Uroša Umeka in božični koncert Magnifica.

A se ni ustavil le pri imenih, ki so že zatresli slovensko glasbeno sceno, saj bodo enako odmevni tudi preostali izvajalci, kot so avstralski Pendulum Dj set & Verse, mama britanske skupine Faithless, Sister Bliss, beograjski revolucionarji hip hopa Bad Copy, španski matador Cristian Varela, Lisa Millett in drugi.

Ne spreglejte