SiolNET. Trendi Glasba
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Keshi obljubili "svobodo", če v bran vzame svojega posiljevalca

1,28

termometer

Kesha
Foto: Getty Images

Pevka Kesha, ki želi z založbo Sony prekiniti pogodbo, saj naj bi jo njen producent psihično in spolno zlorabljal, je dobila novo ponudbo. Pogodbo lahko prekine, če se zlaže.

Februarja je sodišče zavrnilo pevko Kesho, ki je želela prekiniti pogodbo z založbo Sony. Ta zaposluje tako njo kot producenta Lukasza Gottwalda, znanega tudi kot Dr. Luka, za katerega pevka trdi, do jo je več let spolno in psihično zlorabljal.

Pevka je ob neuspeli tožbi prejela veliko javne podpore, predvsem zato, ker je sodnica v tem primeru pred njeno psihično in fizično zdravje postavila interes založbe in kapitala. Kmalu zatem so se razširile govorice, da naj bi Sony vseeno odpustil Dr. Luka, ker naj bi metal slabo luč na podjetje, a se to do zdaj ni zgodilo.

 Keshi so v bran stopili številni obževalci in oboževalke, pa tudi druge znane osebnosti iz sveta glasbe, med drugim Taylor Swift in Adele.
Keshi so v bran stopili številni obževalci in oboževalke, pa tudi druge znane osebnosti iz sveta glasbe, med drugim Taylor Swift in Adele. Foto: Getty Images

Namesto tega je založba Keshi ponudila drugačen predlog. Kot je zapisala na svojem Instagramu, so ji ponudili "svobodo", torej prekinitev pogodbe, če se javno opraviči in izjavi, da ni bila nikoli posiljena, kar po njenih besedah pomeni, da bi morala lagati.

"To se dogaja za zaprtimi vrati. Ne bom preklicala resnice. Raje vidim, da resnica uniči mojo kariero, kot da spet lažem v prid pošasti," je še zapisala.


Odvetnica Dr. Luka sicer trdi, da je Kesha že "svobodna", saj že zdaj lahko snema in izdaja glasbo brez omenjenega producenta. Vseeno mora to še vedno početi pri založbi, ki zaposluje in ščiti njenega domnevnega posiljevalca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin