Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
15.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Taylor Swift Kendrick Lamar grammyji

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 15.37

7 let, 12 mesecev

Kdo so letošnji favoriti za grammyje?

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nocoj bodo v Los Angelesu 58. podelili najprestižnejše glasbene nagrade grammy. Med favoriti sta Taylor Swift in Kendrick Lamar, albuma Adele pa letos še ni med nominacijami.

Čeprav se zdi, da glasbenemu svetu trenutno vlada Adele, bo glavna favoritka na nocojšnji podelitvi grammyjev Taylor Swift s skladbo Blank Space in albumom 1989. Za letošnjo podelitev grammyjev so namreč v poštev prišli albumi in skladbe, izdani med oktobrom 2014 in septembrom 2015, zato lahko zmagovalni pohod albuma 25, ki je izšel novembra lani, pričakujemo na prihodnjih Grammyjih.

Kendrick Lamar z 11, Taylor Swift in Weeknd s sedmimi nominacijami Med glasbeniki z 11 nominacijami vodi Kendrick Lamar, ki je za svoj debitantski album good kid, m.A.A.d city pred dvema letoma dobil sedem nominacij in nobene nagrade. Letos je z enajstimi nominacijami postal hip hop glasbenik z največ nominacijami v istem letu, nocoj pa bo jasno, ali bo postal glasbeni Leonardo DiCaprio.

Štiri nominacije si je zaslužila tudi ena najbolj nalezljivih skladb prejšnjega leta, Uptown Funk Bruna Marsa.

Tekmeca s skupno skladbo, nominirano v dveh kategorijah Kendrick Lamar se bo s Taylor Swift spopadel v najprestižnejših kategorijah za album in skladbo leta, v kategoriji za najboljši duet in za najboljši video pa se bosta za nagrado potegovala skupaj, saj je nominirana skladba Bad Blood.

Njuno zmagoslavje lahko zmoti the Weeknd z nominacijama za najboljši album in najboljši singel, a številni največ možnosti za grammyja v kategorijah najboljši album, singel in skladba pripisujejo Taylor Swift (1989 in Blank Space).

Če bi nagrado za najboljšo skladbo dobil Kendrick Lamar, bi postal prvi rap glasbenik, ki bi mu bo uspelo dobiti grammyja za najboljšo pesem leta.

Bo najboljša novinka Meghan Trainor?

Med najbolj zanimivimi kategorijami je tista za najboljšega novinca ali novinko. Tokrat so nominirani Courtney Barnett, James Bay, Sam Hunt, Tori Kelly in Meghan Trainor, prav zadnji pa pripisujejo največ možnosti za zmago.

Lady Gaga se bo poklonila Davidu Bowieju Čeprav med nominiranimi ni Adele, bo ta na podelitvi nastopila, prav tako so napovedani nastopi Taylor Swift, Justina Bieberja, Alicea Cooperja, Johnyja Deppa, Johna Legenda, Miguela, Pitbulla, Rihanne, Lionela Richieja in Robina Thicka. Lady Gaga se bo poklonila Davidu Bowieju, Glennu Freyu še živeči glasbeniki iz skupine The Eagles, Chris Stapelton pa bo nastopil v spomin na legendo bluesa BB Kinga.

Ne spreglejte