Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 1. 2018,
4.04

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Natisni članek

Pjongčang 2018 Severna Koreja Hyon Song-wol

Torek, 23. 1. 2018, 4.04

6 let, 3 mesece

Kdo je zvezdnica iz Severne Koreje, ki bo prišla na olimpijske igre? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Hyon Song-wol | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Vodja najljubše glasbene skupine severnokorejskega voditelja Kim Džong Una si je prišla v Južno Korejo ogledat prizorišča, kjer bo nastopila med olimpijskimi igrami, ob tem pa je vzbudila ogromno pozornosti tako južnokorejskih kot svetovnih medijev.

Hjon Song Vol je v Južno Korejo prišla kot vodja severnokorejske delegacije. Ta si je ogledala prizorišča, kjer naj bi med zimskimi olimpijskimi igrami nastopilo več kot sto severnokorejskih umetnikov s Hjon Song Vol na čelu.

Severna Korejka velja za največjo glasbeno zvezdo v Severni Koreji, zaslovela je v začetku tega tisočletja, ko je pela z orkestrom Pochonbo Electronic Ensemble in z njimi posnela svojo največjo uspešnico Excellent Horse-like Lady, pesem, ki opeva vrline pridne delavke v tekstilni tovarni.

Govorice, da so jo po ukazu Kim Džong Una ubili

Južnokorejski obveščevalci in tudi mediji so pogosto trdili, da je Hjon Song Vol ljubimkala s severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom, ko pa se od leta 2006 več let ni pojavila v javnosti, so krožile govorice, da jo je dal diktator ubiti.

Severnokorejske Spice Girls

Leta 2014 je z nastopom na nacionalni televiziji dokončno zavrnila govorice in kmalu zatem postala vodja glasbene skupine Moranbong, tako imenovanih severnokorejskih Spice Girls. Članice skupine je menda osebno izbral kar Kim Džong Un.

Članice skupine Moranbong med obiskom Kitajske leta 2015 | Foto: Getty Images Članice skupine Moranbong med obiskom Kitajske leta 2015 Foto: Getty Images

Moranbong so izključno ženska skupina, članstvo se spreminja, vse članice pa imajo vojaške čine, ne nazadnje je zasedba uradno vojaški orkester. Kljub temu članice nastopajo v bleščečih, pogosto precej provokativnih opravah z dekolteji in kratkimi krili, kot so zapisali v britanskem časopisu Daily Telegraph: "Skoraj bi jih lahko imeli za azerbajdžanske predstavnice na Evroviziji."

Vodja skupine Hjon Song Vol se je medtem lani močno vzpela tudi v severnokorejski politiki, postala je namreč članica osrednjega komiteja delavske stranke, vladajoče stranke v Severni Koreji. V nedeljo je vodila severnokorejsko delegacijo, ki je obiskala južne sosede in si tam ogledovala prizorišča, kjer bo med olimpijskimi igrami nastopila delegacija severnokorejskih umetnikov.

Hyon Song-wol | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Skušala je posnemati Melanio Trump"

Po poročanju tujih medijev med nastopajočimi ne bo skupine Moranbong, ampak bo Hjon Song Vol nastopila z drugimi glasbeniki. V Južni Koreji so se medtem bolj kot z njeno glasbeno kariero ukvarjali z njenim videzom in izbiro oprave za obisk. "Mislim, da je skušala posnemati slog Melanie Trump in s tem, ko je nosila krzno, pokazati premožnost," je besede strokovnjaka za javno podobo povzela južnokorejska tiskovna agencija Yonhap.

Ne spreglejte