Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
17.58

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 17.58

8 let, 2 meseca

Jose: Uživam prav v vsaki od vlog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na vrhuncu poletne sezone nas je zanimalo, kaj v teh dneh počne raper, vsestranski glasbenik, igralec in pravnik Jose - večini najbolj znan kot član hiphop dvojca Murat & Jose.

Ujeli smo ga še pred odhodom na Zelenortske otoke, kjer bo napolnil baterije pred koncem natečaja za Itak ambasadorje, v katerem se bo preizkusil v vlogi mentorja, in predstavo Rokovnjači, ki ga čaka jeseni.

Raperski pisec in mislec, avtor glasbe, glasbeni aranžer, igralec, pravnik … V kateri vlogi se znajdete najbolje?

To pa je težko vprašanje, saj je moje delo večinoma povezano z občinstvom in njegovim odzivom. Vsem stvarem, ki jih v življenju počnem, se vedno popolnoma posvetim, zato lahko rečem, da uživam prav v vsaki od naštetih vlog.

Poletje se je že prevesilo v drugo polovico, kako ste ga preživeli – delovno ali sproščeno?

Za zdaj predvsem delovno, med drugim s pripravami na prav poseben glasbeni projekt, ki je še v povojih, tako da o njem še ne morem govoriti. Zato pa sem konce tedna izkoristil za izlete po naravi v Sloveniji. Odlično se počutim ob naših rekah, na primer ob Kolpi in Soči. K sreči bo druga polovica poletja vsaj kakšnih 14 dni popolnoma sproščena, saj grem končno na morje. Že nekaj časa sem si želel iti na Zelenortske otoke, zdaj se mi bo ta želja očitno izpolnila. Sicer pa se trudim, da bi bilo delovno hkrati tudi sproščeno, kar mi seveda ne uspe vedno.

Imate v načrtu poležavanje na plaži ob dobri glasbi in knjigi ali tudi kakšne bolj adrenalinske podvige?

V glavnem poležavanje v kombinaciji s plavanjem. Ker je na Zelenortskih otokih doma tudi dobra glasba, bo ob večerih gotovo živahno. Adrenalinski podvigi pa tokrat niso v načrtu.

Opazili smo vas tudi na plakatih za natečaj Itak ambasadorji. Kakšna je vaša vloga v tej zgodbi?

V natečaju za Itak ambasadorje sem mentor na področju glasbe. To najprej pomeni, da bom eden od tistih, ki bodo med finalisti natečaja izbrali dva ambasadorja na glasbenem področju. Po tem bomo skupaj ustvarili glasbo, za katero bo posnet tudi videospot s pomočjo drugih dveh mentorjev (režiserja Klemna Dvornika in športnika Filipa Flisarja, op. a.) in njunih ambasadorjev. Ambasadorjema bom predstavil tudi svoj način ustvarjanja, seznanila se bosta z ekipo, s katero delam, in seveda bom odprt za vsa vprašanja glede na njune želje in vizijo.

Kakšna bodo vaša merila pri izboru zmagovalcev? Boste strog mentor?

Predvsem prisegam na izvirnost in seveda že neko doseženo raven kakovosti izvedbe. Včasih res pravijo, da znam biti med ustvarjalnim procesom strog, ker vedno želim doseči najboljše, kar je mogoče.

Kakšni so načrti za jesen? Kje vas bomo srečali?

Jeseni začnem vaje za gledališko predstavo v Novi Gorici. Gre za dramatizacijo Rokovnjačev v koprodukciji SNG Nova Gorica in Prešernovega gledališča Kranj. Zadeva bo zelo zanimiva, tudi precej glasbena, saj bo v predstavi veliko songov, ki so jih prispevali Niet. Premiera bo novembra v Novi Gorici, tako da se lahko srečamo tam (smeh, op. a.).

Ne spreglejte