SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz naftalina: Tatjana Gros – Zato sem noro te ljubila

2

termometer

Ko se je besedilo Miroslava Košute zlilo s Privškovo glasbo in Tatjaninim žametnim glasom, je nastala ena najlepših balad vseh časov.

Enkrat vse mine, tudi nora ljubezen, v refrenu ene od svojih najodmevnejših pesmi prepeva Tatjana Gros, glasbenica iz zlatih časov slovenske popevke. Rojena v Novem mestu se je s petjem profesionalno začela ukvarjati že pri devetnajstih letih, ko je začela nastopati na festivalih. Leta 1967 je s skladbo Klic iz davnin prvič nastopila na Slovenski popevki, tri leta pozneje je s Kersnikovo Ljubim te osvojila 3. nagrado občinstva, prvo pa leta 1973, ko je zapela čutno balado Zato sem noro te ljubila, ki je leto pozneje izšla na njeni samostojni kaseti.

Čeprav je Tatjana izvajala tudi pesmi, ki so jih napisali Sepe, Robežnik, Kersnik in Kovačič, je njeno kariero skoraj zagotovo najbolj zaznamoval Jože Privšek, ki je uglasbil tudi zmagovalno skladbo Zelena leta, s katero je Grosovi leta 1974 na Slovenski popevki pripadla prva nagrada strokovne žirije. Ko je Tatjana končala svojo glasbeno pot, se je posvetila duhovnosti in se leta 1999 kot soavtorica podpisala pod knjigo Svetlobni križi in drugi čudeži.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin