SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz naftalina: Siddharta – Pot v X

2

termometer

V sobani poet sedi, v upanju, da prave rime dobi, za vsak trenutek, ki ga je doživel v življenju na svetu, zanj polnemu gorja in milosti.

Besede, ki so na prelomu stoletja odmevale iz radijskih sprejemnikov, in slovenski bend, ki je pred približno dvanajstimi leti na slovenski glasbeni sceni dvignil precej prahu. Skupina Siddharta, danes eno največjih imen med slovenskimi glasbeniki, je nastala leta 1995. Leto pozneje je skupina že imela 14 lastnih pesmi.

Leta 1998 je bila skupina na vseslovenskem projektu RTV SLO in Studia Tivoli izbrana med nabor perspektivnih slovenskih skupin in uvrščena na prvo mesto na kompilaciji Tivolski Pomp. Njihov prvenec Id, ki so ga izdali leto pozneje, je takrat dosegel platinasto naklado – prodan je bil v več kot 13.000 izvodih.

Na njihovi prvi plošči je bila tudi skladba Pot v X, za katero je skupina novembra 1999 posnela videospot. Priprave na snemanje so trajale mesec dni, snemanje pa le štiri ure. Poleg skupine je v spotu nastopilo približno sto fanov. Danes, ko beležijo že šestnajsto obletnico svojega delovanja, skupina Siddharta s polno paro dela naprej. Zadnji studijski album, ki so ga izdali lansko leto, nosi naslov Saga.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin