Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2020,
10.03

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

5

Natisni članek

Maribor #dopustujdoma #dopustujdoma festival Festival Lent

Četrtek, 2. 7. 2020, 10.03

3 leta, 9 mesecev

Iz Maribora odločno sporočili: Festival Lent bo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

5

Festival Lent | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Znameniti mariborski festival poletja v mestu letos izjemoma ne bo odprl, temveč zaključil.

"V Narodnem domu se čutimo dolžne svojemu mestu in someščanom po prestani karanteni povrniti utrip, ki je zaznamoval mariborska poletja skozi zadnja tri desetletja, vse od prvega Festivala Lent. Še posebej po težkih časih, ki so za nami," so sporočili organizatorji mariborskega Festivala Lent in zatrdili, da festival tudi letos bo, le da ga bodo tokrat priredili proti koncu poletja, od 21. do 29. avgusta, ne pa ob začetku poletne sezone, kot je to sicer v navadi.

Intimnejša prizorišča in butična ponudba

"Ker zaradi omejitev zbiranja nismo smeli načrtovati večjih spektaklov in vzpostaviti večjih prizorišč, smo rešitev poiskali v festivalu, kakršnega smo pred desetletji že imeli in so ga Mariborčani sprejeli z odprtimi rokami. Lahko bi rekli, da se Festival Lent 2020 vrača k svojemu izvoru, bistvu, srcu: k Dravi, k intimnejšim prizoriščem in butični ponudbi," so pojasnili.

Festival Lent | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Prednost so dali domačim izvajalcem

Ob tem niso pozabili tudi na družbeno odgovornost, poudarjajo. "Prednost pri snovanju programov smo dali domačim ustvarjalcem in tako v skladu z našim poslanstvom skušali na najboljši način pomagati kulturno-umetniškemu sektorju, saj sodi med tiste, ki jih je kriza najhuje prizadela."

Letos na Festival Lent med drugim prihajajo Siddharta, Lačni Franz, Pero Lovšin, Vlado Kreslin, Elvis Jackson, Dan D, Terra Pop, Papir in Simpatico ...  "Če bo zdravstvena slika ostala ugodna, pa se obeta tudi nekaj glasbenih gostov iz tujine, med njimi srbski alternativci S.A.R.S., pa cela vrsta jazzovskih prvokategornikov," so napovedali organizatorji.

Festival Lent | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Folkloristov iz daljnih dežel letos ne bo

Mednarodni folklorni festival Folkart pa je eden tistih segmentov Festivala Lent, ki ga je koronavirus najbolj oklestil: "Obetali so se nam vroči ritmi Brazilije, očarljiva, starodavna Južna Koreja, Šrilanka in Nova Zelandija, zdaj pa bodo gostovanja skupin iz daljnih dežel nadomestili folkloristi iz domovine, Hrvaške, Češke, Bolgarije, Madžarske in Španije."

Ob tem so organizatorji Festivala Lent poudarili, da je njihova prioriteta skrb za zdravje obiskovalcev in nastopajočih, zato bo letos poudarek na manjših prizoriščih in avditorijih z omejenim številom obiskovalcev, večina dogajanja pa bo na prostem.

Oglejte si še:

Expano Prekmurje Pomurje Gourmet Over Mura Murska Sobota
Trendi Sedem top ponudnikov Prekmurja kliče "ote cuj"
Sportal Kolesarsko obmorsko doživetje za otroke od Pirana do Sečovelj #video
Ne spreglejte