Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
9.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 9.54

7 let, 12 mesecev

Helena Blagne z novim starim singlom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Helena Blagne vedno znova preseneča in navdušuje. Tokrat s skladbo Leta 90 (Navaden majski dan).

Helena Blagne na slovenske radijske postaje pošilja svojo legendarno skladbo v novi preobleki, z novim aranžmajem in tudi z novim naslovom. Skladbo Leta 90 (Navaden majski dan) so širši javnosti prvič predstavili leta 1991 na Jugoviziji v Sarajevu, takratnem jugoslovanskem izboru za pesem Evrovizije. Pesem so izvedli pod naslovom Navaden majski dan. Ker tokrat Helena preseneča z novo podobo svojih najlepših skladb, je pesem dobila tudi novo ime – Leta 90 (Navaden majski dan).

Helena je od nekdaj sodelovala z najvidnejšimi slovenskimi avtorji in izvajalci in tudi najavni singel prihajajočega albuma ni izjema – glasba je delo Tadeja Hrušovarja, besedilo Dušana Velkaverha, za novo zvočno podobo pa sta poskrbela Patrik Greblo in Sašo Fajon.

Skladba Leta 90 (Navaden majski dan) je najavni singel Heleninega prihajajočega albuma z naborom njenih najlepših skladb, ki jih je ponovno posnela v sodelovanju z najboljšo ekipo kakovostnih glasbenikov, glasbenih ustvarjalcev in poustvarjalcev ter poskrbela za njihovo novo zvočno podobo, sodobno produkcijo, nekatere pa spremenila v zanimive duete. Na prihajajočem albumu, ki se bo začel prodajati marca, bodo poleg skladbe Leta 90 (Navaden majski dan) tudi druge najlepše Helenine pesmi. Njen edinstven, izpiljen, izrazit in prepričljiv vokal bo vdahnil novo življenje vsem tem skladbam.

Veliki koncert v Stožicah

Helena Blagne pa 29. marca 2011 pripravlja še eno veliko glasbeno poslastico – kot prva slovenska glasbenica se bo predstavila občinstvu na velikem glasbenem spektaklu v ljubljanskih Stožicah, na katerem se ji bodo na odru pridružili svetovna atrakcija zbor dunajskih dečkov, šest tenorjev ter simfonični orkester. Pričakujemo lahko vokalno izpiljen, močen in neponovljiv koncert, skratka, eno največjih glasbenih produkcij v zadnjem desetletju na naših tleh.

Ne spreglejte