Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
12.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 12.35

8 let

Guano Apes zvezde letošnjega Rock Otočca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lokacijo ob Krki bodo danes zasedli glasbe in zabave željni, saj se začenja 15. dolenjski glasbeni festival Rock Otočec.

Na dveh odrih bo vse do nedelje pozno v noč nastopilo prek 50 skupin. Glavna zvezda festivala je skupina Guano Apes, ki bo glavni oder že nocoj zatresla z novimi skladbami s plošče Bel Air in s starimi uspešnicami. Za višek festivala organizatorji obljubljajo tudi alternativni rock skupini The Subways in The Toasters, zadnja velja za eno od utemeljiteljev ska glasbe. Iz sosednje Hrvaške prihaja s plesno božajočimi ritmi Jinx, iz Srbije pa z edinstveno mešanico urbanih žanrov S.A.R.S. Program bodo sicer zaznamovale domače priznane skupine, kot so Elvis Jackson, Zmelkoow, Zaklonišče prepeva, Kill Kenny, Adam in The Toronto Drug Bust.

"S tem, ko se je Rock Otočec prvič zgodil, nas ni le zaznamoval, pač pa ga skupaj oblikujemo in negujemo," je ob letošnji prireditvi zapisal vsebinski vodja festivala Franci Kek, ki vselej poskrbi za sproščeno in domače druženje na Rock Otočcu.

Poleg glasbenih nastopov bo Rock Otočec ponudil tudi bogat dnevni in nočni program. Za radostne dražljaje bodo skrbeli številni DJ-ji in gledališki improvizatorji. Prisluhniti bo mogoče razmišljanju o vplivu glasbe na družbeno dogajanje in se udeležiti svete maše. Obiskovalcem bodo na voljo različne kreativne vodne in zemeljske delavnice, zabavne športne aktivnosti ter individualne kulturne dejavnosti, piše na spletni strani festivala. Kot vsako leto bodo na voljo brezplačno kampiranje in parkiranje ter brezplačni avtobusni prevozi s prizorišča v Novo mesto in nazaj.

Festival Rock Otočec so novomeški glasbeni zanesenjaki prvič organizirali leta 1976, leto pozneje so ga pripravili v Dolenjskih Toplicah, na Otočcu pa vnovič leta 1983. Kekova ekipa je festival obudila leta 1997.

Ne spreglejte