Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 6. 2014,
19.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gramatik koncert Kino Šiška Križanke

Ponedeljek, 2. 6. 2014, 19.12

7 let, 12 mesecev

Gramatik se seli v Križanke!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gramatik, slovenski producent, ki trenutno živi v New Yorku, prihaja v Slovenijo. 5. septembra bo stresel tla ljubljanskih Križank.

Gramatik kmalu končno prihaja tudi v Slovenijo! Njegov razprodan nastop se zaradi ogromnega zanimanja iz Kina Šiške seli na večje prizorišče, saj so vstopnice za prvotno lokacijo pošle v rekordnem času.

Gramatik bo tako v petek, 5. septembra, nastopil v ljubljanskih Križankah. Vstopnice, kupljene za Kino Šiška, veljajo tudi za novo lokacijo.

Gramatik je v začetku letošnjega leta izdal album The Age of Reason, prelomno ploščo svoje kariere. Kot prva je izšla pri njegovi založbi Lowtemp, hkrati pa predstavlja popolno zvočno evolucijo. Kot vemo, se mojster pravil nauči zato, da jih zna kršiti. Gramatik z albumom The Age of Reason izkazuje glasbeno rast, s katero se upira žanrskim definicijam, in krši status quo elektronske plesne glasbe, s tem pa je zvoku, ki ga pripisujemo njegovi znamki, dodal nove razsežnosti.

"Osvoboditi glasbo, tako, da jo ponudiš brezplačno"

Gramatik že od svojega prvega nastopa leta 2009 blesti na koncertnih odrih in vzpostavlja poseben odnos s publiko po vsem svetu. V obdobju, ko sta se večina glasbenikov in glasbena industrija nasploh borili, da bi ohranili svoje stare vire prihodkov, se je Gramatik na vrat na nos podal v prihodnost, kot si jo je predstavljal sam – v izmenjavo datotek. "Osvoboditi glasbo, tako, da jo ponudiš brezplačno," je postalo vodilo v Gramatikovi karieri.

Leta 2010 je, po izidu petih albumov, začel objavljati povezave do torrentov z njegovo celotno diskografijo. Oboževalci so se odzvali – si izmenjavali datoteke in v desettisočglavih množicah drli na koncerte.

Gramatik se ni nikoli bal jasno in odkrito govoriti s svojim občinstvom. S svojo zadnjo ploščo #digitalfreedom je spodbudil nov pristop k avtorski zakonodaji in diskurzu. V svojih rednih in navadno dobro sprejetih objavah v družbenih medijih je popeljal odnos med umetnikom in oboževalcem na zelo osebno raven. Pogosto govori o svoji ljubezni do Nikole Tesle in, kar je še pomembneje, o razlogih, da ceni Teslovo dediščino in ozaveščeno napredno življenje kot takšno. Njegova dodelana odrska scenografija celo posnema Teslove tuljave.

Ne spreglejte