Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2012,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

lestvica

Sreda, 3. 10. 2012, 11.00

8 let

Gotye trenutno najbolj predvajan izvajalec pri nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po podatkih Zavoda IPF so slovenske radijske postaje pomladi in poleti največkrat predvajale skladbo Somebody That I Used To Know, med slovenskimi izvajalci pa vodita Jan Plestenjak in Eva Boto.

Lani največkrat predvajana skladba na domačih radijskih postajah je bila Poljubljena skupine Tabu in čeprav so se letos pomladi in poleti na vrh spet povzpele tuje skladbe, slovenska glasba po podatkih Zavoda IPF utrjuje in povečuje svoje delež.

Med slovenskimi izvajalci tako po "vmesnih rezultatih" vodijo Jan Plestenjak, Eva Boto in Max s skladbo To leto bo moje, ki je sedma največkrat predvajana skladba na slovenskih radijskih postajah. Na 13. mestu je Eva Boto z evrovizijsko Verjamem, na 14. pa Nika Zorjan s Čas za nas. Lanski zmagovalci leta Tabu so letos s skladbo Romanje na 27. mestu.

Medtem ko je bilo lani med stotimi najbolj pogosto predvajanimi skladbami 25 slovenskih, je teh letos 34. "Čeprav slovenski glasbeniki niso posegli po najvišjih mestih, je v tem letu na lestvici kar 9 slovenskih skladb več kot lani, kar je zagotovo spodbudno, in želimo si, da bi prihodnje leto ugotovili kombinacijo tako najvišjih mest kot še večjega števila slovenskih glasbenikov med največkrat predvajanimi," je v sporočilu za javnost pojasnil predsednik Sveta Zavoda IPF Boštjan Menart.

Zavod IPF, kolektivna organizacija za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov, lestvico Največkrat predvajanih skladb na radijskih postajah že tretje leto zapored pripravlja na podlagi mesečnih poročil o predvajanju glasbe na radijskih postajah. V letošnje spremljanje največkrat predvajanjih skladb je vključenih 55 radijskih postaj. Lestvico so sicer prvič predstavili leta 2010, ko je naslov največkrat predvajane slovenske skladbe prejela Nina Pušlar, ki je pristala na skupno 16. mestu. Najbolj predvajana skladba leta 2010 je bila Monday Morning pevke Melanie Fione, v letu 2011 pa je bila najbolj predvajana skladba leta Poljubljena skupine Tabu.

Ne spreglejte