Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2012,
13.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Julian Assange

Torek, 17. 4. 2012, 13.46

7 let, 12 mesecev

Glasbo za televizijsko serijo Juliana Assangea prispevala M.I.A.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes se bo na ruskem kanalu RT predvajala televizijska serija The World Tomorrow, katere avtor je urednik WikiLeaksa Julian Assange. Britanska pevka M.I.A. je za omenjeno serijo prispevala glasbo.

Televizijska serija The World Tomorrow ima 12 delov, zasnovana pa bo v obliki nekakšne pogovorne oddaje, v kateri se bo pojavil tudi Julian Assange, ki je trenutno v hišnem priporu. Sicer je M.I.A. že nekajkrat v preteklosti podprla dejanja Juliana Assangea, med drugim tudi pred dvema letoma, ko je izdala remiks pesmi, ki jih je navdihnil prav WikiLeaks. Ravno ta remiks pesmi bo Assange uporabil v svoji novi televizijski seriji, ki jo bo danes predvajal ruski televizijski kanal RT.

Serija v obliki intervjujev

Julian Assange namerava v seriji intervjuvati nekaj pomembnih politikov, mislecev in revolucionarjev, vendar njihovih imen ne želi razkriti, podpira pa ga tudi ruski kanal RT. "Ne želimo pokvariti presenečenja, zato ne bomo razkrili imen naših gostov," so povedali tiskovni predstavniki kanala RT. "Govoril bom z ljudmi, ki sicer nikoli ne bi privolili v televizijski intervju. Večino tistega kontroverznega, kar so mi povedali, ne bomo predvajali na televiziji," je v svoji izjavi za medije zapisal Julian Assange.

Pevka M.I.A. s šrilanškimi koreninami je sicer znana po svojih politično obarvanih besedilih, saj je njen oče eden od političnih aktivistov v Šrilanki. Pred kratkim se je celo zapletla v besedni spopad s televizijskim voditeljem CNN-a Andersonom Cooperjem, ki je kritiziral njen pogled na dokumentarec Sri Lanka's Killing Fields: War Crimes Unpublished, saj je prepričana, da je etnična manjšina Tamilov v veliko slabšem položaju, kot prikazuje omenjeni dokumentarec. M.I.A. letos sicer namerava izdati svoj četrti album, ki pa za zdaj še nima niti naslova niti določnega točnega datuma izida.

Ne spreglejte