SiolNET. Trendi Glasba
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fuji Rock Festival že trinajstič

4

termometer

 | Foto:
Organizatorji japonskega festivala Fuji Rock Festival do nedavnega niso vedeli, ali bodo zaradi tragedije, ki je prizadela Japonsko, festival sploh lahko izpeljali.

Festival, ki se odvija že od leta 1997, je bil letos vprašljiv zaradi katastrofe, ki je marca prizadela Japonsko. Organizatorji so premišljevali, ali bodo prebivalci Japonske festival sploh obiskali. Kljub temu je John Moyett, pianist in ustanovitelj skupine The Boomtown Rats, prepričan, da je ravno ta festival tisto upanje, ki bo pomagalo Japoncem pozabiti na tragedijo.

Ozračje bo čustveno

"Glede na to, da bo ta festival prva takšna organizirana zadeva na Japonskem po tragediji, bo doživetje tega festivala precej čustveno. Mnogi bodo želeli sprostiti svoja čustva, tako glasbeniki kakor občinstvo," je dejal Johnnie Fingers, direktor podjetje SMASH, ki organizira festival.

Festival se bo odvijal ta konec tedna, v prefekturi Ibaraki, ki je le 120 kilometrov oddaljena od jedrske elektrarne Fukošima, ki jo je marca ohromil cunami. Na festivalu bo nastopilo 214 umetnikov, med njimi tudi Coldplay, Arctic Monkeys, The Chemical Brothers, Kaiser Chiefs, Lee Scratch Perry, Yello Magic Orchestra, Shonen Knife in Tokyo Ska Paradise Orchestra. Tridnevni festival je prejšnje leto privabil okoli 125 tisoč ljudi, naslednji teden pa bo jasno, ali bo tudi letošnji festival tako uspešen.

Dobiček bo namenjen obnovi

Organizatorjem pa so preglavice delale tudi ambasade, ki so svojim državljanom odsvetovale obisk festivala, saj naj bi bilo območje radioaktivno. "Obvestiti smo morali nastopajoče o pravih razmerah v državi, saj so bile marsikatere informacije napačne," je dejal Fingers. Kljub temu so države dvignile prepovedi potovanja na Japonsko, zato organizatorji pričakujejo lepo število obiskovalcev.

Dobiček, ki ga bodo s festivalom zaslužili organizatorji, bo namenjen obnovi prefekture Fukošima, ki sta jo prizadela tako cunami kakor potres.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin