Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 9. 2011,
12.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 17. 9. 2011, 12.07

8 let

FOTO: Klemen Klemen vstal od mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trnovski princ se je na petkov večer v velikem slogu vrnil na slovenske glasbene odre. Zdrav kot dren, legendarnega hraskavega glasu in v družbi številnih gostov je dokazal, da še ni za staro šaro.

"Prav dol mi je padlo. Kolikor sem imel prej ene teže v sebi, sem prav srečen, da je vse skupaj mimo. Ne vem točno, kako se je vse slišalo, vendar folk je super sodeloval, tako da svaka čast vsem. Men pa kapo dol, da mi je glas zdržal," nam nekaj minut po koncu spektakularnega koncerta pove trnovski Prešeren. Vsem, ki ste se udeležili koncerta ob enajsti obletnici antologijske plošče Trnow Stajl, se za izkazan "support" iskreno zahvaljuje.

Spomnimo, da bi moral Klemen Klemen v Kinu Šiška nastopiti že lani ob desetletnici Trnow Stajla, a se je ponesrečil in pristal v bolnišnici. Nesrečni dogodek je verjetno le še prilil olje na ogenj pričakovanj, saj je bil koncert razprodan že dober teden pred premiero. Na dvorišču Kina Šiška se je na petkov večer okoli devete ure gnetla množica, po besedah organizatorjev tam okoli 800 ljudi. Otvoritev spektakla je bila tokrat v rokah skupine modernih plesalcev, ki so ob melanholičnem zvoku kitare poplesavali po svojih občutjih. Zaslišale so se trobente in zagledali smo mrtvaški sprevod ...

Jaz sem umrl ... in vstal od mrtvih

V predverju katerdrale Kina Šiška se je gnetlo ljudi, ki so si želeli ogledati krsto, katere blišč so poudarjale žalostinke mnogoterih trobent. Krsta se odpre, iz nje vstane veliki Trnowčan in s pesmijo Jaz sem umrl prične svoje veličastno vstajenje. V dvorani se je le nekaj trenutkov zatem pričel predvajati prispevek Tv Trnow. Znani in neznani, smešni in tragični obrazi so o zvezdi večera povedali marsikaj, po večini so prevladovali pozitivni komentarji. Kulisa se je po desetih minutah dvignila in repanje se je začelo.

"Klemen Klemen v resnici ni nikdar naredil koncerta, kot si ga je sam želel, zato vas bo tokratni koncert, konceptualno, koreografsko in še kako zapakiran v pravo malo predstavo, popeljal skozi njegove nenavadne dogodivščine z živim bendom, zasedbo The Playbackers, oplemeniteno z zlato roko didžeja SSF in praktično vsemi sodelujočimi gosti iz njegove kariere," so v predstavitvi poslastice zapisali organizatorji. In res je bilo v stilu Klemna Klemna. Na odru so poplesavale žirafe, kadili so se ogromni džointi, peli so pevci, ki jih nosi luna, policaji so lovili gansterje, strah in trepet je s koso sejala smrt ... Dobri dve uri trajajoč koncert nas je popeljal skozi bogat repertoar legendarnih komadov Keš pičke, Baraba, Šnopc, Komad za lubice, Terapija in Leta 1600. Publika je raperju jedla iz roke, po zraku so leteli piri in ogorki opojnih cigaret.

Ni kaj, Trnovčani, Ljubljančani, vsi Slovenci, tudi tisti, ki jim gre Klemen Klemen na živce, so včeraj več kot uživali. Za konec lahko še povemo, da trnovski princ po osmih letih – njegov zadnji izdelek, Hipnoza, je izšel leta 2003 – pripravlja nov album.

Kino Šiška upihnil drugo svečko delovanja

Piko na i koncertnemu sprektaklu je dodala še druga obletnica Kina Šiška. Vrsta koncertov, plesnih predstav, razstav in drugih prireditev je center urbane kulture postavila na čelo kulturnega utripa prestolnice, z njim pa je močno zaživela tudi lokalna klubska scena, koncertni format, ki doslej ni našel ustreznih prostorov za delovanje.

Ne spreglejte