Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
9.17

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 9.17

8 let, 1 mesec

Eden zadnjih intervjujev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Oglejte in preberite si intervju, ki ga je popularni makedonski pevec tik pred tragično smrtjo dal Planetu.

Sodelovali ste s številnimi glasbeniki.

Zame je največji strokovnjak s tega geografskega področja Nikša Bratoš, s katerim sem sodeloval pri zadnjem albumu in ki je sodeloval tudi z Gibonnijem. Zagotovo pa obstaja še veliko ljudi, s katerimi bi še rad sodeloval, morda bi izpostavil Oliverja Dragojevića. Posneti duet z njim je že od otroštva moja velika želja.

Ali izbirate besedila, s katerimi se lahko poistovetite? Absolutno je boljše, kadar se pevec najde v besedilu. Glasba je živa emocija, ki se mora prenesti na publiko. Ljudje začutijo, če pesmi ne začutiš, zato takšna pesem ne more biti uspešnica. Sem pa tudi že pel pesmi, v katerih se nisem našel.

Katera vaša pesem je najbolj avtobiografska?

Na novem albumu je pesem Vjeruj mi. Gre za netipično pesem zame, vendar sem se prav v tej pesmi najbolj našel. Tisti, ki bodo slišali, bodo vedeli, za kaj gre.

Glasbo delate sami. Kje dobite navdih? Ne vem. Glasbo imam tako rad, da enostavno prenesem čustva v akorde. Glasba je živa magija in emocija; moja energija se spoji z neko kozmično energijo in tako nastane navdih za pesem.

Katera vaša pesem vam je najbolj pri srcu in zakaj?

Največji odziv vedno doživi pesem, s katero sem zmagal na svoji prvi Beoviziji - Čija si. Na vsakem koncertu se mi zdi, da ljudje komaj čakajo, da zapojem to pesem. In ne samo enkrat. Moram priznati, da me je ta pesem najbolj proslavila zunaj meja Makedonije, saj sem prav z njo imel prve nastope v tujini.

Imate kakšnega vzornika? Težko je nekoga izpostaviti, saj smo vsi postali prijatelji. Seveda je veliko ljudi, ki bi jih lahko izpostavil, vendar je to nehvaležna naloga. Morda lahko izpostavim Oliverja Dragojevića, ki je na sceni že celo večnost. Z njim sem odraščal in zame je on, vzporedno z Zdravkom Čoličem, oseba, ki je največ dosegla na glasbenem področju bivše Jugoslavije.

In v Sloveniji?

V Sloveniji je veliko dobrih glasbenikov, posebej bi izpostavil Anjo Rupel, s katero sem že posnel duet.

Kaj imate za svoj največji dosežek do sedaj? Če izvzamem festivale, mislim, da sem lahko ponosen na to, da sem po vsem tem času in uspehih v mladosti (navsezadnje imam šele 26 let) ostal normalen. To je v šovbiznisu zelo težko. Najbrž se moram za to zahvaliti svojim staršem. Najbolj sem torej ponosen na to, da sem ohranil sam sebe in da se še vedno družim z istimi ljudmi, kot preden sem postal slaven.

Tri najpomembnejše stvari v vašem življenju so:

Na prvem mestu je družina, sledi energija, ki jo ljudje ustvarjajo na koncertih, na tretjem mestu pa je studio - kraj, kjer lahko ustvarjam glasbo.

Najlepša stvar, ki jo je nekdo naredil za vas in ki ste jo vi naredili za nekoga? Nerad se hvalim s tem, kar sem naredil. Rad osrečujem ljudi okoli sebe in upam, da se to dogaja dovolj pogosto. Tudi ljudje okoli mene me pogosto osrečujejo in to se dogaja vsak dan, zato mi je res težko nekaj izpostaviti.

Ne spreglejte