Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2013,
7.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ocenili smo Drake

Sreda, 27. 11. 2013, 7.26

6 let, 6 mesecev

Drake – Nothing Was The Same

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drake je navdih pri ustvarjanju tretjega studijskega albuma našel pri Marvinu Gayu, na albumu pa se mu pridruži tudi Jay Z.

Nothing Was the Same je tretji studijski album kanadskega glasbenika Draka, naslednik albuma iz leta 2011, Take Care. Ta je bil prodan v več kot dveh milijonih izvodov, zanj pa je februarja prejel tudi grammyja. Drakov novi album je dosegel velik komercialni uspeh in pozitivne odzive kritikov, poleg tega je pristal na vrhu Billboardove glasbene lestvice, v prvem tednu prodaje pa so prodali kar 658 tisoč kopij.

Glasbenik je povedal, da je pri ustvarjanju novega projekta navdih črpal iz dvojnega albuma Here, My Dear iz leta 1978 njemu ljubega izvajalca Marvina Gaya. Kot pravi tudi raper sam, ne ustvarja albumov, ki se žanrsko trdno držijo rapa, ampak ustvarja za ljudi, govori o dosežkih in padcih.

Tudi naslovnica novega albuma, ki jo je ustvaril večkrat nagrajeni umetnik Kadir Nelson, ni tipično.hip-hoperska. Album je na voljo v dveh različicah: na eni je na modrem ozadju neba Drakov profil, ko je bil še otrok, na drugi pa je njegova današnja podoba. Glavnik v njegovi afropričeski iz otroštva na naslovnici s postaranim Drakom zamenja zlata ogrlica.

Album odpre pesem Tuscan Leather, nadaljuje ga nalezljiva Furthest Thing, Started from the Bottom pa je prvi singel z novega albuma, ki je hitro zasedel glasbene lestvice, Drake pa je zanj posnel tudi videospot. Drugi singel Hold On, We're Going Home je posnel v sodelovanju s kanadskim duom Majid Jordan, ki je hitro postal hit in prav tako zasedel visoko mesto na Billboardovi lestvici. Mimogrede, nekoliko ponesrečen cover te pesmi je posnela tudi Sanja Grohar.

V promocijsko pesem Wu-Tang Forever je Drake vključil pesem Wu-Tang Clana It's Yourz, zasedba pa se je dva dneva po izidu odzvala z njenim remiksom. V posebni izdaji albuma je Drake dodal še sodelovanje z Big Seanom in 2 Chainzom v pesmi All Me, ki je prav tako dosegla velik uspeh. V romantični pesmi From Time s svojim mehkim vokalom gostuje Jhené Aiko, v pesmi 305 To My City pa se Drake v sodelovanju z Detailom pokloni svojemu mestu.

Album skleneta hit lestvic Pound Cake in Paris Morton Music 2, v prvi se je Draku pridružil Jay Z, pesem pa vsebuje tudi sample Wu-Tang Clanovega komada C.R.E.A.M. Drake je tako upravičil nedavne nagrade in priznanja in v enem letu sestavil poslušljiv in premišljeno dodelan album z iskrenimi izpovednimi pesmimi. Album so do sredine novembra v ZDA prodali v 1.099.000 izvodih.

Ne spreglejte