Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
12.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 21. 11. 2012, 12.28

7 let, 12 mesecev

Demolition Group predstavljajo dvojni koncertni CD Na Živo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skupina Demolition Group, ki že skoraj 30 let pretresa slovensko glasbeno sceno, je izdala dvojni CD z naslovom Na Živo!.

Po besedah mojstra zvoka pri Demolition Group, Matjaža Pegama, je bila ideja o plošči z glasbo v živo v bendu aktualna že precej časa. Po lanskem izidu albuma Planet starcev in po zelo uspešni seriji klubskih koncertov so se člani zasedbe odločili, da sklepni koncert v mariborskem Štuku posnamejo. "Material je bil tehnično brezhiben in po prvem poslušanju smo se odločili, da ga izdamo kot ploščo z glasbo v živo," je pojasnil Pegam.

Plošča tako obsega celoten material z albuma Planet starcev in nekaj starejših skladb. Po Pegamovih besedah je dvojni CD "dokumentarni posnetek koncerta, brez kakršnihkoli nasnemavanj". Po njegovem mnenju so člani zasedbe skupaj z občinstvom ustvarili odličen koncertni izdelek.

Na vprašanje, ali po albumu Planet starcev pripravljajo še kakšno novo studijsko izdajo, je član Demolition Group spomnil, da je bilo zadnje leto in pol zanje zelo intenzivno: ai>"Dobro leto po Planetu starcev izdajamo Na Živo!, poleg tega je frakcija DG Sinntetic Liquid izdala samostojni album Sinnscapes, kot nadaljevanje nekaterih elektronskih eksperimentov iz preteklosti."

Sicer pa je po besedah Pegama material za naslednji studijski album v procesu nastajanja. "Čas, v katerem živimo, je izjemno turbulenten in nepredvidljiv, tem, ki nas neposredno zadevajo, je čedalje več, vendar kljub temu vsaka stvar zahteva svoj čas zorenja, tako tudi glasba, ki jo ustvarjamo v Demolition Group. Zagotovo pa še zdaleč nismo rekli zadnje besede," je sklenil.

Po nocojšnjem koncertu v mariborskem Gustafu bodo člani Demolition Group novi album promocijsko predstavili še 30. novembra in 1. decembra v Menzi pri koritu v Ljubljani na Metelkovi. Tudi na omenjenih koncertih bodo obiskovalci kot poklon skupine prejeli dvojni CD Na Živo!.

Ne spreglejte