SiolNET. Trendi Glasba
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo Rolling Stones na veliko noč nastopili na Kubi?

0

termometer

Časnik kubanske komunistične stranke Granma poroča, da se bodo na veliko noč na Kubi ustavili legendarni Rolling Stones in v havanskem športnem objektu Ciudad Deportiva odigrali "zgodovinski koncert".

Kot poroča Billboard, naj bi bil koncert še v fazi dogovarjanja, a so se kubanske oblasti očitno odločile, da postopek nekoliko pospešijo z objavo novice. V časniku Granma so tako zapisali, da bo to zgodovinski dogodek, ki bo odprl vrata v Havano še za druge velike glasbene skupine.

Govorice o tem, da bodo Rolling Stones nastopili v Havani, so glasne že od lanskega oktobra, ko je glavno mesto obiskal Mick Jagger. Ta naj bi si takrat ogledoval mogoče lokacije za koncert, skupina pa je te dni tudi na turneji po Južni Ameriki, zato jim obisk Kube ne bi povzročal večjih preglavic.

Obiski tujih skupin so redki Čeprav Rolling Stones ne bodo prva svetovna znana skupina, ki je nastopila v Havani, tam so leta 2005 na primer pred 70 tisoč ljudmi nastopili Audioslave, so nastopi tujih skupin zaradi trgovinskih omejitev redki.

S spremembami, ki jih je lani uvedel Barack Obama, bodo potovanja ameriških glasbenic in glasbenikov na Kubo lažja, prav tako naj bi podjetja, ki se ukvarjajo z organizacijo koncertov, kot je Live Nation, ki ima pod svojim okriljem tudi Rolling Stones, z dvigom embarga lahko s koncerti na Kubi ustvarjali tudi dobiček.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin