SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Big Foot Mama

3

termometer

Izhod (2012)

Ko se skupina, ki se je nekoč tako tesno oklepala pravovernih rockovskih zvokov, odloči, da bi se mogoče lahko na odru pojavila skupaj z Ansamblom Lojzeta Slaka, potem pa še proizvede hit z naslovom Važno, da zadane, posumimo, da se skupini morda malce ne ljubi več. Prav zato smo novi album Izhod pričakali z veliko mero skepse, a že naslov je dal vedeti, da so se Skočir in kompanija vsaj malo odmaknili od naslovov, ki najbolj vžgejo na veselicah.

Izhod se tako tematsko nanaša na nove čase, medtem ko zvok močno spominja na zgodnje obdobje skupine, zaradi česar je Izhod kljub pomenljivemu naslovu topel in simpatičen album. Je že res, da smo se na koncu zalotili, da smo uživali ob vsaki drugi skladbi, a za skupino, ki smo jo bili že pripravljeni odpisati, je to več kot dober izkupiček.

Glavni adut Izhoda so zagotovo refreni, ki so spet neverjetno nalezljivi in občasno, na primer v skladbi Slab spomin, celo zabavni. Nekaj, kar se v slovenski glasbi skorajda ne dogaja več. Seveda je na albumu nekaj obveznega "pizdakanja" (Naj lajajo), nekaj tarnanja in spominjanja (Pot iz trnja, Bruno), a Big Foot Mama navdušijo predvsem s skladbami, v katerih se premaknejo od ustaljenih formul: Nor sigurno ne ter Užitek na "replay" sta vrhunca albuma, lepo presenečenje pa je tudi zaključna balada Kratek stik z gostujočo Nino Kay.

Po skrajnem hedonizmu je za skupino nastopil čas razmisleka, ki je dobro del predvsem besedilom. Čeprav so album naslovili Izhod, bi mu precej lažje rekli Vrnitev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin