Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2018,
14.57

Osveženo pred

6 let

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Nils Frahm Kino šiška

Torek, 17. 4. 2018, 14.57

6 let

Berlinski mojster sodobne klavirske glasbe Nils Frahm ponovno v Ljubljani!

Oglasno sporočilo

Po treh letih se z novim albumom v ljubljanski Kino Šiška vrača eno glavnih imen sodobne klavirske glasbe.

Kino Šiška | Foto:

Ljubitelji modernih elektronskih smernic, starega glasbila, klasične glasbe in privrženci klubskih noči – Nils Frahm prevzame prav vse. Pred nekaj leti je v okviru navdušujočega nastopa Boiler Room na odprtju festivala Dimensions v puljski Areni razplesal množico, v Ljubljani pa se je predstavil dvakrat - leta 2015 samostojno, leta 2016 pa s triom nonkeen.

Ustanovitelj dneva klavirja

Nemški skladatelj, glasbenik in producent je svoje navdušenje nad klavirjem obeležil tudi s pravim mednarodnim praznikom in zanj izbral 88. dan v letu (kot je klavirskih tipk), torej 29. marec. Pobudniku Piano Day se vsako letu pridruži čedalje več koncertnih prizorišč, letos pa so praznovali od Nove Zelandije, Danske, Grčije, Poljske, Irske, Nemčije, Nizozemske, Belgije, Kanade, Velike Britanije, Rusije, Francije, Italije, Grčije, Litve, Libanona, Madžarske, Finske, Španije do Ljubljane, kjer v Kinu Šiška dogodek organizirajo že od prve izvedbe.

Vrnitev z enim boljših albumov preteklega leta

Po ustvarjalnem premoru leta 2017 se je Frahm letos odpravil na obsežno svetovno turnejo, poimenovano All Melody, na njegovem zemljevidu pa je tudi Kino Šiška. Ponovnega obiska umetnika, čigar delo je Pitchfork opisal kot "hipnotično in prekrasno", se veselimo že zdaj!

Ne spreglejte