Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Ponedeljek,
7. 3. 2011,
10.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 3. 2011, 10.32

6 let, 6 mesecev

Beady Eye

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Different Gear, Still Speeding (2011)

Beady Eye so ostanek legendarne otoške skupine Oasis, ki jih je predlani po prepiru s svojim mlajšim bratom zapustil Noel Gallagher, gonilna sila teh nosilcev brit popa. A Liam Gallagher in druščina niso predolgo počivali in so letos izdali album z zgovornim naslovom: Different Gear, Still Speading. Okrepljeni s producentom Stevom Lillywhitom, ki se je podpisal pod nekatere albume U2, Counting Crows in The Rolling Stones, Beady Eye pridno nadaljujejo glasbeno pot Oasis, saj tudi pod novim imenom ne odstopajo bistveno od že znanih obrazcev skupine. Tudi odsotnost Noela je manj očitna, kot so se sprva bali oboževalci.

A ko ugotavljamo, da so Beady Eye pač Oasis pod novim imenom, je nujno pripomniti, da je na Different Gear, Still Speading morda celo več Beatles kot Oasis. Kar je seveda logično, saj je Liam Gallagher že od nekdaj videti kot izgubljeni Lennonov sin, Oasis pa kot nekakšen tribute bend liverpoolskim sonarodnjakom. Mlajši Gallagher se v prvem singlu z albuma še izdatno potrudi, da bi zvenel kot njegov idol in skladbo The Roller odžvrgoli, kot da bi pel All You Need is Love. Preostanek albuma sledi formuli, ki so jo Oasis prakticirali že v preteklosti: še vsaj dve pesmi, ki imata potencial, da jih sliši še kdo drug kot njihovi najbolj zvesti oboževalci, ostalo pa je tipično, dokaj nedomiselno preigravanje rock'n'roll klišejev in v skladbi Beatles and Stones tudi direktno sklicevanje nanje. Kar pa ni nujno slabo.

Beady Eye namreč blestijo v udarnih Four Letter Word, Bring The Light in Standing On The Edge Of Noise, medtem ko so v sicer simpatičnih The Beat Goes On, Millionaire in Wigwam malce medli. The Morning Son odzvanja kot Champagne Supernova, For Anyone pa bi mirno nalepili v uvodno špico kakšne družinske nadaljevanke.

Different Gear, Still Speeding bo verjetno pomiril oboževalce Oasis in tiste, ki uživajo v iskanju podobnosti z The Beatles. Preostali se bodo pač morali zadovoljiti s singlom The Roller.

Ne spreglejte