SiolNET. Trendi Glasba
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Aleš Klinar po odhodu Šerbi: Na neki način mislim, da ji je zdaj odleglo

10

termometer

Aleš Klinar
Foto: Mediaspeed

Barbare Šerbec - Šerbi, ene od najbolj priljubljenih slovenskih pevk, se po njeni smrti spominjajo številni Slovenci. Aleš Klinar, idejni vodja skupine Agropop, katere pevka je bila, se v teh trenutkih raje kot žalosti predaja nepozabnim in norim spominom.

Šerbi Trendi Umrla je Šerbi, pevka nekdaj zelo priljubljene skupine Agropop #video

Aleš Klinar, idejni vodja skupine Agropop, ki je osvajala glasbene lestvice v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja, nam je ob novici, da je umrla njihova najprepoznavnejša članica Barbara Šerbec - Šerbi, zaupal, kakšni občutki trenutno preplavljajo njega in preostale člane skupine.

"Mi to doživljamo kot lepe spomine na vsa leta in dneve, ki smo jih skupaj preživeli kot bend in v zasebnem življenju. Agropop je sicer obstajal 15 let, ampak jaz bi rekel, da še krat dva, ker je bilo to za nas tako intenzivno obdobje.

V tem trenutku se vsi bolj spominjamo teh norih doživetij, nastopov in zabav v tistih časih, ko se je Slovenija veselila z nami.

Šerbi je bila v zadnjih letih prikovana na invalidski voziček, saj ji je sladkorna bolezen vzela obe nogi. Šerbi je bila v zadnjih letih prikovana na invalidski voziček, saj ji je sladkorna bolezen vzela obe nogi. Foto: Mediaspeed

"Takoj ko smo se videli, so ji zažarele oči"

S Šerbi so bili v zadnjem času veliko v stiku, razlaga Klinar, tudi zaradi muzikala Alpska saga, ki je pred dvema letoma nastal po melodijah kultne skupine. "Bila je zelo vesela, da smo se lotili te zadeve, ki je bila povezana z Agropopom. Tudi ko smo jo obiskovali v domu, je bila vedno dobre volje in takoj, ko smo se videli, so ji zažarele oči. Radi smo se spominjali raznih norih dogodivščin v zvezi z Agropopom, kako se ji je na primer nekoč udrl oder ... Takšne neumnosti. Gojimo predvsem takšne spomine."

Žal jo je sladkorna bolezen hudo dotolkla, a kljub temu niso bili pripravljeni na to, da bo odšla tako kmalu, še dodaja. "Nismo se toliko ukvarjali s tem, saj je spomin nanjo povezan predvsem z lepimi dogodki in zabavnimi trenutki, ki smo jih skupaj doživeli."

Nismo bili pripravljeni, daleč od tega. Na neki način mislim, da ji je zdaj odleglo, ker je bila v zadnjem času precej slabotna.

Tako zdaj bolj kot žalost na dan prihajajo igrivi spomini, ki se jih je v 15 letih delovanja skupine nabralo za vsaj 30, je za konec povedal Klinar. "Mislim, da bi bila tudi ona bolj vesela, da se danes pogovarjamo o teh stvareh. To je bila doza spominov, v glavnem lepih in zabavnih."

Slovenski glasbeniki, med njimi tudi pokojni Brendi, so že leta 2010 v podporo Šerbi posneli predelavo Agropopove uspešnice Debela Dekl'ca. Poimenovali so se Šerbi Band Aid 2010:

Zala Kralj, Gašper Šantl Trendi Zmagovalca Eme 2019 sta Zala Kralj & Gašper Šantl!

Komentarji

10

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • sounder / 16.02.2019. ob 14:24 +14 - 6

  Zapustili so jo. Izkoristili in zapustili. Ostali so splavali v karieri, Šerbi, ki je bila na nek način prva maskota skupine, so pa pozabili. Lažje bo predvsem za njih.

  +14 - 6
 • LifeXY / 17.02.2019. ob 07:06 +9 - 1

  Ja, pa kaj je z vami ljudje. Če z nekom sodeluješ poslovno, še ne pomeni da ga moraš posvojiti...

  +9 - 1
 • m2626 / 16.02.2019. ob 14:41 +12 - 6

  Klinar ali Klinčni- KLINC TE GLEDA

  +12 - 6
delitve: 290
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin