Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 4. 2015,
8.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

koncert Cankarjev dom

Sreda, 29. 4. 2015, 8.16

6 let, 6 mesecev

Alenka Godec v Cankarjevem domu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Četrtek, 14. maj 2015, ob 20.00, Cankarjev dom, Ljubljana.

Alenka bo za vas prepevala S kotički ust navzgor!

Alenka Godec bo po dolgem času v Cankarjevem domu priredila samostojni koncert: 14. maja bo v Linhartovi dvorani predstavila svoj aktualni album S kotički ust navzgor. Z njo bodo na odru stali izkušeni glasbeniki Jani Hace (bas kitara), Robert Pikl (kitara), Miran Juvan (klavir), Davor Klarič (hammond) ter Peter Ogrinc (bobni) in dve spremljevalni vokalistki, Anja Baš in Andreja Sonc.

Na koncertu, poimenovanem kar po njenem zadnjem albumu S kotički ust navzgor, bo Alenka predstavila tako nove skladbe (Kličem te, Nežna pesem, S kotički ust navzgor, Vse je ljubezen idr.) kot skladbe, ki jih je s projektom So najlepše pesmi že napisane I in II ponovno približala občinstvu (Vsak je sam, Danes bo srečen dan, Pojem blues, Maja z biseri, Življenje je lepo, Ti so moja roža idr.).

Alenka Godec je v Cankarjevem domu že nastopila in več kot navdušila občinstvo. Ne zamudite njenega koncerta, ki bo v četrtek, 14. maja, ob 20.00 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Alenka Godec, ena od najboljših slovenskih vokalistk, je v svoji bogati karieri izdala devet samostojnih albumov, sodelovala z mnogo priznanimi glasbeniki iz Slovenije in širše, zmagovala na glasbenih festivalih in nastopala na najuglednejših slovenskih odrih. Prepevala je jazz in pop skladbe, evergreene, popevke ter sodelovala pri mnogo odmevnih projektih.

Alenko smo spoznali leta 1988. Sodelovanje z Big Bandom RTV Slovenija in New Swing Quartetom ji je kmalu zatem odprlo vrata v svet jazza, evergreenov in črnske duhovne glasbe. Ves čas pa je več kot uspešno plavala tudi v pop vodah (nastala je kopica uspešnic in albumov). Leta 2008 se je zatopila v odkrivanje in reinterpretacijo kultnih in ključnih del novejše slovenske glasbene zgodovine. Nastal je projekt najlepših pesmi, eden od najuspešnejših glasbenih projektov v Sloveniji zadnjih let (Alenka je za album So najlepše pesmi že napisane prejela platinasto ploščo).

Alenka Godec je svoj zadnji studijski album izdala konec preteklega leta. Album S kotički ust navzgor je nastal v tandemu Alenke Godec in producenta albuma Janija Haceta, ki je že navduševal z več kot uspešnima albumoma najlepših pesmi. Alenka je pripravila 11 novih skladb (nekatere med njimi že poznate, Kličem te in Nežna pesem, druge še boste spoznali), dodala je skladbo Stisn se k men, ki jo je posnela skupaj z Manouche. Nekaj skladb z albuma je spisala Alenka sama, spet druge so delo Andreja Šifrerja, Janija Haceta, Anje Baš, Boruta Antončiča, Mirana in Anastazije Juvan, Marka Gregoriča, Aleša Klinarja in Anje Rupel.

Prodaja vstopnic

Cankarjev dom

Spletna prodaja: www.cd-cc.si Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija, Ljubljana) 01 24 17 299, 01 24 17 300 vstopnice@cd-cc.si *Ob delavnikih je odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami.

Eventim

Spletna prodaja: www.eventim.si

Hiše vstopnic

Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor, Kino Šiška Ljubljana, Tivoli Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana

Pooblaščena prodajna mesta

Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K) kiosk, Kompas, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M holidays, KC Svet Knjige, Palma Travel Agency in Alpetour

Telefonska prodaja: +386 (0)1 420 50 00 in 1977

Ne spreglejte